Ben de sayýn minikyatýrýmcý sayesinde ufak da olsa pay alanlardaným
kendisine teþekkür ederim
2021 4.ç faaliyet raporunda ;
Sarayköy/Denizli’de bulunan Tosunlar Jeotermal Ýþletme Ruhsatlý sahamýzýn enerji potansiyelinin yeni
metotlarla araþtýrýlmasý amacýyla Viking Geophysical Services Ltd. Þti. firmasý ile imzalanan sözleþme
kapsamýnda devam eden 2 boyutlu yansýmalý sismik veri toplama çalýþmalarýnýn 2022 yýlý ilk yarýsýnda
tamamlanmasý planlanmaktadýr.
22 1.ç faaliyet raporunda 2022 yýlý ilk yarýsý ibaresi kaldýrýlmýþ ama bu yýl gelecektir
Tekrardan 21 4.ç de 4.8 MW artýþ için baþvurmuþlar
Akça RES tesisimizde kapasite artýþý için 29.09.2021 tarihinde EPDK baþvurumuza istinaden EPDK
tarafýndan TEÝAÞ’a görüþ sorulmuþ, TEÝAÞ’ýn 26.11.2021 tarihli ve 298294 sayýlý yazýsý kapsamýnda 4.8
MW güç artýþý yapýlabileceðinin uygun bulunduðunun bildirilmesi sonucunda EPDK lisans tadil sürecimiz
baþlatýlmýþtý
22 1.ç raporunda 9.6 MW güç artýþý onayý vermiþler
Akça RES tesisimizde 29.09.2021 ve 10.03.2022 tarihlerinde yapmýþ olduðumuz EPDK baþvurularýna
istinaden toplam 9.6MW güç artýþýnýn uygun bulunduðu tarafýmýza bildirilmiþtir. Bu kapsamda EPDK
lisans tadil sürecimiz devam etmektedir
Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr
sn frqn21; bornova arsasý üzerindeki paylaþým oranlarýnýn açýklandýðý bir yer yok.. kendi kiþisel tahminim.. genelde %50-60 bazen de yerine göre %70 toprak sahibine pay verilir.. ben asgari aldým.. lakin anlaþma inþaat maliyetlerinin yükselmediði 2020 yýlýnda yapýldýðý için bu oran %60da olabilirþirket buradan elde edilecek nakti borçlarýn ödenmesinde kullanýr..
teþekkürler sn uc_kirkbes..
vaktinde zoreni çok detaylý incelemiþtim.. jes lerin en önemli özelliði 7/24 çalýþabilmeleri.. týpký gaz ve kömür santralleri gibi.. sondaj maliyeti biraz yüksek, tesis kurma maliyeti de res ve ges e göre daha maliyetli.. ancak getirisi de ona göre çok çok iyi.. rüzgar yoksa res dönmez, güneþ yoksa ges çalýþmaz, yaðýþ yoksa hes üretmez.. jes öyle deðil.. basýnç sorunu olmadýkça 7/24 (bakýmlar ve arýzalar hariç) full çalýþýyor..
þirketin elinde hem tosunlar hem baklacý var.. bu iki santrale yakýn sahalarda da arama ruhsatýna sahip..
tüm dünya kömüre tekrar dönüyor, enerji arz krizi nedeniyle.. 7/24 üreten santraller gerçekten çok deðerli..
akça res gerçekten verimli bir santral.. kapasite artýþý pozitif yansýr..
en önemlisi de sen tekstil ürünlerini yenilenebilirden üretiyorsun.. ab karbon vergisi için bir adým öndeyiz.. ihracatýmýzda ab çok yer tutuyor..
tekstil tarafýný biraz daha derinden incelemek gerek.. çok fazla data yok..
teþekkürler sn uc_kirkbes..
vaktinde zoreni çok detaylý incelemiþtim.. jes lerin en önemli özelliði 7/24 çalýþabilmeleri.. týpký gaz ve kömür santralleri gibi.. sondaj maliyeti biraz yüksek, tesis kurma maliyeti de res ve ges e göre daha maliyetli.. ancak getirisi de ona göre çok çok iyi.. rüzgar yoksa res dönmez, güneþ yoksa ges çalýþmaz, yaðýþ yoksa hes üretmez.. jes öyle deðil.. basýnç sorunu olmadýkça 7/24 (bakýmlar ve arýzalar hariç) full çalýþýyor..
þirketin elinde hem tosunlar hem baklacý var.. bu iki santrale yakýn sahalarda da arama ruhsatýna sahip..
tüm dünya kömüre tekrar dönüyor, enerji arz krizi nedeniyle.. 7/24 üreten santraller gerçekten çok deðerli..
akça res gerçekten verimli bir santral.. kapasite artýþý pozitif yansýr..
en önemlisi de sen tekstil ürünlerini yenilenebilirden üretiyorsun.. ab karbon vergisi için bir adým öndeyiz.. ihracatýmýzda ab çok yer tutuyor..
tekstil tarafýný biraz daha derinden incelemek gerek.. çok fazla data yok..
Ýzmirde yaþadým, zaman zaman iþlerim de olur orayla ilgili, bölgeyi iyi biliyorum. %50nin üstü orda çok zor, %45-50 arasý kabul edilebilir aralýk, ben %45 üzerinden yapacaðým hesabýmý. Zamanýmýz çok, detayýna ineriz ilerki zamanda, oranýný da net öðreniriz illa ki.
deðerli arkadaþlar;
menderes tekstil bilançosunun bazý önemli kalemlerine dolar bazlý bakalým (tekstil ihracatý sebebiyle ve yekdem kapsamýnda santrallerden döviz girdisi var, borçlar da aðýrlýklý olarak euro cinsinden):
kýsa vadeli borçlar:
2021/3: 123m usd
2021/12: 128m usd
2022/3: 132m usd
uzun vadeli borçlar:
2021/3: 123m usd
2021/12: 85m usd
2022/3: 80m usd
Yer Ýmleri