Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr
Çok tanýdýk varmýþ burada.
Merhaba menderes yatýrýmcý topluluðu.
3-5 kelime ile bu Rýza'nýn þirketine niye hissedar olduðunuzu anlatabilir misiniz?
Saygýlar, hayýrlý kazançlar.![]()
Alark’ýn geçen seneki haline benzetiyorum. Faaliyet karý çok yüksek ama yüksek döviz borcu nedeniyle düþük çarpanlarla fiyatlanýyor. Euro kurunda bir sýçrama olmazsa (az az artabilir bunda sýkýntý yok) Alark’ýn bu seneki patlamasýný yapabilir bence. Ýlk 6 aydaki performansýný devam ettirse 20 TL’lik rakamlar normal fiyatlama olur. Muhtemelen daha düþük fiyatlanýr.
bey hareket gelsin herkes 3ç kar tahminlerini yazsýn bilen biralarý ýsmarlýyor...
3ç 255m
9 aylýk 547m
benim tahmin böyle.
YATIRIM, sonu yanlýþ giden SPEKÜLASYONDUR. EÐER, zamanýnda spekülasyondan çýkmazsanýz MECBUREN yatýrýmcý olursunuz.
benim tahminim 420 3 .çeyrek toplam 700 ( 9 aylýk)
Teþekkür ederim hocam. Sayýn 0101 hosgeldiniz.
Þimdiye kadar þirketin en temel sorunu yüksek döviz borcu idi. Tüm faliyet karýný vampir gibi yutuyordu. Ancak gelinen noktada dövizin nispeten sakinlesmesi ile faliyet karý net kara yansimaya basladi. Ustelik döviz cinsinden borclarda her çeyrek azaliyor.
Menderesi herkes klasik tekstilci saniyor ama aslýnda sirketin 3 ana faliyeti var ve 3 u de son donemin en gözde sektorleri.
Tekstil
Tarim
Enerji
Genel olarak tekstil tarafi son dönemde yavasliyor gibi gorunsede, þirket ozelindeki durumu bu çeyrek daha net gorebilecegiz. (Sayin uç_kirkbes in yukaridaki paylaþýma göre aðustos ayýnda iþler iyi gitmis.)
Tarim ve enerji tarafi zaten iyi bir dönem geciriyor. Velhasýl beklentiler kuvvetli. Sirket doviz pozisyonundan gol yemedigi sürece netedeyse piyasa degeri kadar faliyet karý uretme potansiyeline sahip.
Saygýlar...SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
timsahlý çarþaf yapsýnlar
evro döviz lobisi napýonuz acaba..
mendersleri evro ile deðiþtirdiniz mi
bu þirketin zaten döviz borcu olmasa bu minik 2.19 menderes alamazdý.. hala da alamaz bu fiyatlara bile..
info iþlemlerinden sonra sistematik bir atak oldu tipiðimize ama savuþturduk
dostlar, cevaplara çok teþekkürler![]()
Yer Ýmleri