Yarin dolar 30 olsun
Cari acik tam gaz devam edecek
Cari acigi indirmek icin
Cin olacagiz diye yola cikan
Kafa sizlere yalan soyledi
Cin ne yapti once onu bilmek lazim
Bu mesele uzun
Hukumet su anda ne yapiyor tek derdi secim.. dolar yukseldikce oylarin dustigunu de nihayet farkettiler
O yuzden secime kadar her ne pahasina bu dovizi tutacaklar
Sonunda by kemal in aday olmasi ile de secimi kazanacak
Bize dusen secim den sonra ne olacagini nasil bir para maliye politikasinin izlenecegini tahmin edip
Ona gore pozisyon almak
Menderese gelirsek
Borsa yarin eksi kapatirsa guzel bir yesil direk diker
Arti kapatirsa cok da bir sey beklemiyorum
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlýþ anlaþýlmasýn, ben kurlar yükselsin sorun çözülür demek istemedim.
Ben sadece durum tespiti yaptým.
Yorumumun sonunda olmasý gerekeni kýsmen söyledim zaten.
Üretmek.
-Rekabetçi üretim
-Yüksek teknoloji ve ARGE
-Yeni ürünler
-pazar bulma
Ýhraç ettiðimiz ürünlerde yerli üretim katkýsýný yükseltmemiz lazým. 15 yýl önce bir denetim elemenýna bir tV firmamýz 1 milyar sud ihracat yaptý bu sene dediðimde, bana katma deðer yüzde 5 demiþti.
Yani gerçekte o firmanýn ihracatý 1 milyar usd deðil 50 milyon dolardý aslýnda.
Þimdi durum nedir bilemiyorum ama çok farklý olduðunu sanmam.
Bu yüzden tarým ihracatý çok önemlidir. Çünkü 1 milyar dolar ihracat yaptýðýnda yerli ürün katkýsý yüzde 80-90 dan aþaðý deðildir.
Her sektörde teknolojisi tamamen bize ait ürünler üretip ihraç edebilmeliyiz. Nedense yöneticilerimiz de bunlarý bilir ve dile getirirler ama uygulamada popülist politikalara devam ederler.
Böyle olduðu sürece böyle gider. Yaþadýðým bir örnek vereyim, inþaat mühendisi ama kendini elektronik alanda geliþtirmiþ bir arkadaþ 1 ton aðýrlýkta bir CNC tezhagýn yaptýðý ayný iþi rahatlýkla yapan taþýnabilir 50 kg lýk bir tezgah yapmýþ. TUBÝTAK tan destek istemiþ, aldýðý cevap sen inþaat mühendisisin ne alaka gibi red almýþ. Fakat kendi imkanlarý ile Amerika ve Avrupaya satýþa baþladý bile þu an.
Ýþ tutarsa yürür zaten.
Ancak sorun devletin bakýþ açýsýnda.
Dönüþ baþlamýþ gibi. Bakalim bilançoyu eski zirvenin üstünde karþilayabilecek mi?
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Minik yatýrýmcý nerelerdisin. Yokluðun hissediliyor buralarda. Kimse "kaldir bakalim" da demiyor artýk.
Neyseki tahtacý kendi kendine kaldýrýyor. [emoji4]
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aha geldimsaygýlar balýkadam..
2.19 maliyet 6 ay oldu yaklaþýk aldýðýmdan bu yana.. hiç de ekleme yapmadým tarzýn deðil.. bir noktada yarýsýný verip yarýsýný taþýmak oldu hep stratejim..
global ve meturda poz artýrmýþtým biraz onlarla ilgilendim..
alarko taþýmaya devam ediyorm 3.5 yýl olmuþ..
ben genelde alýmlarýmý baharda yaparým.. hep de olumlu sonuçlar elde ettim![]()
Yer Ýmleri