Birde SPK ya mesaj vermek istemiþtir spekimiz
Ne açýða satýþýmý yasakladýnýz
Ben basmak istedikten sonra açýga deðil malý çýkarýr masaya koyarým demiþtir
Ne kredili iþlem mi
Çakarým 10 milyon lotu al sana kredi de demiþ olabýlýr
Birde SPK ya mesaj vermek istemiþtir spekimiz
Ne açýða satýþýmý yasakladýnýz
Ben basmak istedikten sonra açýga deðil malý çýkarýr masaya koyarým demiþtir
Ne kredili iþlem mi
Çakarým 10 milyon lotu al sana kredi de demiþ olabýlýr
Vakýf yatýrýmýn elinde dün aldýklarýnýn dýþýnda t+2 olarak yani geçen cumanýn takasýna göre 87,2 milyon lot var. Bunun 65 milyonu patronun bir ara satacam dedi sonra istediðimiz piyasa koþullarý oluþmadýðý için satmaktan vazgeçtik dediði hisseler, bunlarý satamaz!!. Geriye 22,7 milyon lot vakýfýn elinde mal var, bugün an itibari ile 5,6 milyon lotunu sattý. Tabandaki mallarýnda onun olduðunu varsayarsak bugün toplam satýþa koyduðu 10 milyon lot olur. Tabandan alýmlar devam ediyor.5 milyona yakýn mal alýndý tabandan buralardan bu akdar yüksek miktarda yeni alýmlarýn gelmesi güzel. Bu kaðýt gidecekse eðer daha çok iniþ çýkýþ olacaktýr.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi niteliðinde deðildir.Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Tabandan da kimse çizmiyor arkadaþ 3 kot 5 lot iþlemmi olur
Patronun þirkete borcu vardý 31.Aralýða kadar ödeme taahhüdü vermiþti.
1-Hisse satýp bu borcu kapatacak olabilir mi?
2-Ýlk etapta patron satýþý kötü derken, borcumu erken kapattým derse ne olur?
3-16 milyondan fazla hisse el deðiþtirdi. Alanlarýn da bir hesabý yok mudur?
Þirketi benden daha iyi tanýyan arkadaþlar daha iyi yorumlþayacaktýr.
Benim aklýma gelen baþka bir þey yok
Peki þu soru gündeme gelsin.
Patron bu fiyatlardan mal satýp aldýðý para ile ne yapacak?
Neden hisselerini satýyor ? Satma mantýðý nedir ?
Eðer patron hisse satýp belirli nakit ediniyorsa ; bu nakit ile ne yapacak?
Aslýnda mesele yorum yapmak deðil ; mesele maçý özetleyebilmek.
Klasik bir futbol maçýný 50 tane yorumcu hafta sonlarý yorumluyor benzer görüþler gibi aykýrý sonuçlarda ortaya çýkabiliyor.
Projeksiyon sunan görüþler ve yorumlar önemli.
Temel analizi yapabilmek ayrý bir beceridir, tekniði yapmak ayrý bir beceridir.
Tahtayý , ekonomiyi, gidiþatý yorumlarken birde hisseyi elinde tutan kitleyi bilmekte ayrý bir bakýþ açýsý gerekiyor.
Tahtanýn dolaþýmdaki hissenini elinde tutan kitle nasýl bir kitle? Bunlarýn hepsinin hisse hakkýnda günlükçüsü var kredilisi var yatýrýmcýsý var, spek var derken varyasyonlar artar uzar ve gider.
Var mý arttýran?
Akþamý beklemek lazým.
Benim için önemli deðil, bir taban daha yapsa bugün yaptýðým gibi yarýn da alýcý olurum.
Ekim 2023 hedef dedikten sonra düþtüðünde alým yapmaz isem kendimi inkar etmiþ olmaz mýyým?
Sayýn Playmaker ;
1. Patronun þirkete borcunu kapatmak için bu fiyattan hisse satmasý ne kadar mantýklý? Siz olsaydýnýz bu fiyattan hisse satarmýydýnýz yoksa alýrmýydýnýz ? Bence bu fiyatlardan patron hisselerini satarsa da yine kendi adamlarýna satar, teminat olarak verip, x fiyattan verip ileride y fiyattan yeniden alabilme koþulu ile. Borçlanma þartlarýna baðlý. Bugün borcu olan birisi ya tefeciye gider , ya bankaya gider, yada itibarý varsa dostlarýna çevresine gider. Malý olan malýný ucuza satmak ister mi bilmiyorum. Eðer ki ; malýný satmak diðer seçeneklerden daha avantajlý ise bunu dener. Bankadan kredi kullansa ocaða kadar yüzde 20 iyi halleder.
2. Patronun borcunu erken kapatma durumu "patrona" hangi artýlarý kazandýrabilir ? Bilmiyorum cevabýný. Borcumu erken kapatýyorum hisselerimi bu fiyata satarak. Patronun mali durumuna baðlý olarak deðiþir bu. Borcuna karþýlýk sattýðý hisseleri tekrar geri almak isteyebilir oda bir seçenek. Veya hiç istemeyebilir.
3. 16 milyon hisse el deðiþtirdi ise alanlarýn hesabý mutlaka vardýr. Sebepsiz bir alýþ hele hele kredili iþlemler kapalý iken olmasý daha enteresan " öyle biliyorum" kredisiz alýndý sanýrým bildiðim kadarýyla.
4. Bende 4üncü seçeneði söyle soruyorum. Ocaða kadar ödeme var ve nakit param yok.
Seçenekler:
1.Hisse satarým, zararý neyse karþýlarým borcumu öderim.
2.Hisselerimde yükselme kapasitesi varken ; neden hisse satayým ki. Borcumu ödemem de lazým, o zaman herhangi bir bankadan kiþisel bir kredi kullanýp ocaða kadar vade ile kendi hisselerimi kendim alýr bankaya borçlanýrým. Bu da saçma, zaten kredi alýp borçlarýmý ödemek istesem kredi limitimde varsa alýr krediyi borcumu öderim olur biter.
Bitmek bilmeyen sorular ama cevaplarý ise öngörülerle sýnýrlý.
Yer Ýmleri