Adam kamyonun damperini kaldýrmýþ mal boþaltýyor sanki, insan yolda bulsa böyle satmaz. Son çeyrek 100m biraz üzeri kar gelse bu fiyatlara göre f/k sý 2 küsürlü rakamlara düþecek. Hektaþ 9 aylýk karý 616m piyasa deðeri 117milyar, mndrs 9 aylýk karý 585m piyasa deðeri 2 milyarýn biraz üzerinde üstelik Ýzmir'de kat karþýlýðý vermiþ olduðu ciddi gelir beklenen bir gyo projesi var. Tam kumarhane borsasý ilginç durumlar, Spk'da seyrediyor.
Karlar hemen hemen ayný ama HEKTAS ile arasýnda devasa bir fark var; patron.
hektas'ýn yatýrýmcýlarý patronlarýna güveniyor ve patronlarý da bu güveni karþýlýksýz býrakmýyor. Sürekli yatýrýmcýlarý lehine çalýþýyor.
mndrs'in patronunun yatýrýmcýsýna neler yaptýðýný ise yaþayarak görüyoruz.
Son düzenleme : asagir; 17-11-2022 saat: 20:38.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
Hektas'ýn deðeri: 8 milyar.
Hektas'ýn patronunun deðeri: 120 milyar.
120+8= 128 milyar(hektas'ýn piyasa deðeri).
mndrs'in deðeri: 8 milyar.
mndrs'in patronunun deðeri -6 milyar.
8-6= 2 milyar(mndrs'in piyasa deðeri)
mndrs'in patronuyla hektas'ýn patronu arasýnda 126 milyarlýk bir deðer farký var(Hektas'ýn patronu lehine).
Alýn size temel analiz. Kim demiþ "Patronun karakteri, hisseye deðer biçilirken dikkate alýnmaz" diye.
Hesap ortada. Nasýl etki ediyor görün iþte.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
Aslinda hektaþ ta da yatirimcinin sevmedigi, 1- bedelli sermaye artýrýmý 2- patron hisse satýþý var. Ama bence en buyuk fark iletisim. Hektaþ yöneticileri sýk sýk ekranlara çikarak ne yapmak istediklerini anlatiyor ve beklentiyi canlý tutuyorlar.
Ben mndrs yöneticilerini daha bir kez bile ulusal kanallarin birinde görmedim .
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirkette imtiyazli hisse var. Ýmtiyazlý hisse sahiplerinin yonetim kurulunun yarisindan bur fazlasini seçme haklari var. Yoksa dediginiz gibi bu sirket takeover (piyasadan hisse senedi toplayarak þirketi ele geçirme) icin tam bir biçilmiþ kaftan.
Sadece enerji tarafi satilsa tum borçlar kapanir üstüne para kalir. Devasa tekstil fabrikasi ve tarim tarafida cabasý.
[emoji846][emoji846][emoji846] eyvallah dostum. Vallahi doðru söylüyorsun. Ben genelde karýný duzenli artiran sirketlere ortak olmaya çalýþýyorum ama patron tarafinda hiç þansým yok gerçekten.
Ama cok þükür maliyetim düþük ve full girmediðim icin nispeten rahat sayilirim. Hayýrlýsý bakalim.
Yer Ýmleri