Sağdan bakıyorum, mükemmel bir bilanço. Soldan bakıyorum, mükemmel bir hikaye. Neresinden bakarsan bak, mükemmel bir bilanço ve hikaye ama haftalık grafiğin sonunda kırmızısı yeşilden uzun kocaman iki mum(Yutan ayı). Patron, emekleri için her türlü övgüyü(!) hak ediyor.
Böyle bir bilançoyu hiç eden patron, başka neler yapmaz..
Bence, borsaya yeni giren acemi yatırımcıların bu hissede pozisyon almasına neden olabilecek çok olumlu yorumlardan kaçınmak lazım. Bu şekilde satış yapan patron, bilanço konusunda ya bizim bilmediğimiz şeyler biliyorsa...
Ben de çok umutluydum. Hatta patron satışları başladığından buyana defalarca satış emri girdim ama her defasında bilanço ve hikaye nedeniyle onay tuşuna basmaktan vazgeçtim(Maliyetim 3,55). Duygusal davrandım ve hiç hisse satmadım yani. Büyük hataydı.
Ha, belki hayal ettiğimiz büyük rakamlara gider ama şu da bir gerçek ki; düşen bıçak tutulmaz.
Patron satışları nefes aldırmadan devam ederken, haftalık grafiğin tepesinde kocaman bir yutan ayı otururken büyük hedefler vermek, borsaya yeni giren bazı yatırımcıları zarara uğratabilir. Yapılmamalı bence. Hele hele, duyumlara, tüyolara kulak tıkanmalı.
Bilançonun her ayrıntısını, bilmediğimiz her noktasını bilen patron bu şekilde satış yaparken, tüyolara inanmak doğru olmaz bence.
Ha, grafik bu hale getirildikten sonra, gerekli düşüş dalgaları ve dip formasyonu oluşmadan, fiyat direk yukarı çekilirse, büyük bir manipülasyon açık edilmiş olur ki; sırf bu nedenle bile, fiyat hareketlerini bazı teknik şartları yerine getirmeden direk yukarı çekeceklerini düşünmüyorum.
Ha, yanılıyorsam, göstermelik bile olsa; kimsenin yasaları takmadığı ispatlanmış olur.
Ne diyebiliriz ki... Yaşarsak göreceğiz. Hayırlısı olsun!

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri