Sn. deva-i dert

Evet yanlış ifade etmişim borçlu şirket Osman Akça Tarım ancak holding de bunların babası konumunda o açıdan değerlendirdim. Benim finansal tablolardan gördüğüm Menderes'in borç ödeyememe gibi bir sorunu yok faaliyetleri ile borçlarını rahatlıkla çevirebilir görünüyor. Menderes'in grup şirketi Osman Akça Tarım'dan (muhtemelen şirket sıkıntılı) alacağını tahsil etmekte sorunu var. Ayrıca Menderes'in bana göre bir bedelli sermaye artırımı yapma ihtiyacı da yok bedelli yapması gereken şirket Osman Akça Tarım A.Ş. bu şirket bedelli ser. artırımı yapar holding bu şirkete parayı koyar onlarda Menderes'e olan borçlarını öderler. Menderes'in bir miktar döviz açık poz. sorunu var bu yıl içerisinde bu açıklarını ciddi oranda azalttıkları görülüyor ve şu an için döviz kuru ciddi bir risk olmaktan çıkmış görünüyor. Çünkü döviz cinsinden borçlarına karşılık ihracat gelirleri var, enerji işkolu satışları usd cinsinden.(doğal hedge) Bakalım Osman Akça Tarım yıl sonu vadesi dolacak olan borcu ve diğer borçlarını nakit ödeme yaparak mı kapatacak yoksa Menderes'e bağ, bahçe verip öyle mi mahsuplaşacaklar yakında belli belli olur. Benimkisi de eşeğin akılına karpuz kabuğu getirmek gibi oluyor, burayı okuyorsa