Originally Posted by
tarik1234
burda 1 milyar üstü kar geleceðini taa ekim kasým ayýnda yazmýþtým
þirkette sýkýntý yok
iyide yönetiyýorlar gram þüpemyok
ama küçük yatýrýmcý ile sorunlarý var bunu genel kurula katýlan herkes görmüþ anlamýþtýr yazýlanýn dýþýnda þifaen verilen cevaplar var bende 5-6 arasýndan oldukça maliyetlendim açýk söyleyeyim bana göre ederi 1,3 milyar stoða açýk söyleyeyim tüm fabrikayý depo yapsanýz yetmez tahminim yarý yarýya reel stoktur en az 35-40 tl olmalý oda zayýf geçecek 2023 için yani dolar bakarsak yaklaþýk hisse baþý 2 dolar yapýyor
***ekimde niye 5 gün üst üste hisse sattýlar açýklayamadýlar
****40 milyon geri çekileni zaten hiç açýklayamadýlar
*****bedelsiz verebilirdi en son 13 sene önce bedelsiz yapmýþ hiç düþünmedik planýmýz yok dediler ki bunu söyleyen arkadaþ eski hesap uzmaný
ben bu sebeperle azalttým kýsaca þirkette patron iskontosu oldukça fazla
umarým düzelir paylaþýmcý olurlar bende sattýklarýmý 15 tl den bile olsa gönül rahatlýðý ile yerine koyarým
cumada yazdým temele çok takýlmam bir sene zarar eder bir sene kar ama otel mevzu açýk söyleyeyim mantýklý iþ gelmiyor
her iki bloktada daireler var tek blok olsa toplu olur vs yönetimi operasyonu kolay ama anladýðým otel günlük kiralama tarzý biþey yapacaklar satýþýda arzý arttýrmak istemiyorlar, her ay 5-7 tane satsýnlar ödenen faizi çýkarsýn yine yeter
bu þirketin yönetim tarzý borçlanmak mal biriktirmek üzerine ,2000 den beri 0 temettü vermiþ ,(oysa ford yada diðer þirketler hem yatýrým yapýp hemde temettüð ödeyebiliyor aðýrlýklarýný atsa mendereste aynýsýný bence yapabilir) ,bi taraftan borç bir taraftanda varlýk büyüyor , benim tarzým tam tersi ben ofisler dahil hepsini satar ana faaliyetime odaklanýrým her sene ortaklarýma temettü daðýtýrým riskim düþük olduðundan piyasanýn 2-3 puan altýnda borçlanýrým gelen paranýn bir kýsmýylada enerji yatýrýmlarýmý finanse ederim %10 dolar faizi ile kimse borçlanmaz 2 yýldan öncede 5 altýna gelmesi çok zor bu sebeplede enerji anca favök kadar yatýrým yapabiliyor yýlda 20 faiz düþ 17 milyon dolar yapýlan yatýrýmda 13 civarý olacak büyük yatýrým yapma þansý þuan 0 ,projeyi satsa yada gyo yapýp halka açýlsa borç namýna pek biþey kalmayacak ama vergi avantajý için fon çýkartacaklarmýþ %80 doluluk gecelik 1500 tl 220 daire yýlda brüt :100 milyon kazanýrsýn 1 milyar sat parça parça gyo üstün faize koy yýlda 400 kazanýrsýn
ofisler trendmarkt dükkanlar vs hepsini 1.2 milyara sattý 60 milyon euro para yaptý 0 borç kapatsýn 60 milyon euroya yaklaþýk 80 mw res yaparsýn senedede en az 15-20 milyo euro favök üretirsin þirket deðerlemesi ne olur
elektrik üretimin þuan 72 mw (kojen fabrikaya çalýþýyor almadým)
akça ek kapasite 14,40
bide 80 ekle
toplam 165 mw kapasite 40-50 milyon dolar favök yapar 10 favök deðerle ederi net 400 milyon dolar olur enerji bölümü 400/250=hisse baþý 1,6 dolar yapar borç bitincede 2 dolar yapar her sene 30 milyon dolar yatýrým yapabilir seviyeye gelir yada 150 milyon dolar yapar yýllýk anapara+faizi rahatlýkla öder
tekstil+tarýmda bonus olsun
Yer Ýmleri