Spk dan cevap ortalama kaç günde gelir? Tahmini olan var mý?
Spk dan cevap ortalama kaç günde gelir? Tahmini olan var mý?
Borsa Ýstanbul'da #mndrs kodu ile iþlem görmekte olan Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret AÞ'nin hakim ortaðý Akça holding tarafýndan 15-18 kasým 2022 tarihleri arasýnda 23.792.511 TL toplam nominal tutarlý pay satýþý gerçekleþmiþtir.
Satýþ iþleminin gerçekleþmesinin 6 ay akabinde , 17.05.2023 tarihinde mevcut ortaklarýn rüçhan haklarý tamamen kýsýtlanarak tahsisli sermaye artýrýmý için kurulunuza baþvuruda bulunulmuþtur.
Menderes Tekstilin mevcut durumunda bulunduðu fiyat Akça holdingin pay satýþý yaptýðý fiyatýn çok altýnda kalmaktadýr ve bu 6 ay boyunca piyasa faizleri de yüksek kalmýþtýr.
Tahsisli pay satýþ fiyatý belirlenirken mevcut ortaklarýn hak kaybý oluþmamasý için Borsa Ýstanbul'un belirleyeceði Toptan alým satým prosedürüyle (TSP) belirlenen baz fiyat ile hakim ortaðýn pay satýþ fiyat ortalamasý + faizden yüksek olaný olacak þekilde belirlenmesini arz ederim
Zengini fakir eden müsrif evlattýr .Memuru fakir eden süslü avrattýr .Fakiri fakir eden kuru inattýr
Bir sorum olacak; diyelim ki itirazlarýmýz dikkate alýndý ve SPK þu fiyatýn altýnda tahsisli yapamazsýn dedi. Bunun üzerine þirket o zaman ben sermaye artýrýmý yapmaktan vazgeçtim diyebilir mi?
Su akar yataðýný bulur...
Yazdýklarým beni baðlar, asla yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðildir.
O zaman þirket yatýrým için 250 milyon TL bulmak zorunda demektir.
Þirket bu fiyattan kullanmam derse,, PD/DD 15:6 Tl olan kendi hissesini almama yönünde tercih kullanmayarak zaten yerlerde olan itibarýný iyice çukura gömmüþ olur.
SPK ne fiyat belirlerse belirlesin o 250 milyonu kasaya koymak zorunda.
Ben de derim ki senin 250 milyon TL var ise, baðlý ortaklýðýn Osman Akça Tar. Ürün. Ýth. Ýhr. San. ve Tic. A.Þ. nin Menderes Tekstile 404 milyon TL borcu var. O sermayeyi Osman Akça Tarýmýn sermayesine ekle. Osman Akça da Tarým da o para ile Menderese olan ticari borcunun 250 milyonluk kýsmýný ödesin.
Böylece MNDRS e 250 milyon koymuþ olursun.
Tabi bu iyi niyetli patronun yapabileceði bir þey.
Þirketin yapmak istediði sattýðý ve yatýrýmcýlardan geri alamayacaðýný anladýðý hisseleri maliyetsiz geri alma operasyonudur.
Ben böyle olduðunu düþünüyorum.
SPK 10+ lira da belirlese tahsisli yapýlacaktýr. Yeter ki SPK adil bir fiyat belirlesin ve en az 3 yýl borsada satma kýsýtý getirsin
Gýdalar yükseliyor mendo düþüyor
Enerjiler yükseliyor mendo düþüyor
Yarýn öbür gün tekstiller yükselir bu düþer
Ne cenabet adamlarmýþ bunlar
Artýk þirketin iyi niyetinden þüphe ettiðim için bende spk ya dilekçe mi yazdým.
Bu perþembe ( 25.05.2023 ) akþamý bültende karar açýklanýrsa þaþýrmayacaðým.
Yer Ýmleri