Sývýnýn kaynama noktasýnýn üstündeki sýcaklýklarda; kabýn yüzeyinden sývýya aktarýlan ýsý miktarý çok yüksek olduðunda, kaba temas eden kýsmýnýn çok kýsa sürede buharlaþmasý sonucu oluþan yüzeysel tampon sývýnýn kalan kýsmýnýn buharlaþmayýp kabýn üstünde hareket etmesine neden olur, iþte buna Leidenfrost etkisi denir...Kuran'dan çalmýþlar bu bilgiyi þimdi bize satýyorlar...Ha, kabahat "hocaaam, elledim/ellendim, orucum bozulur mu?" sorularýna cevapla iþtigal eden "bilim" insanlarýmýzda sadece bizde deðil...Cayýr cayýr yanacaklar haberleri yok þapþallarýn...Sonuçta bilim insaný ben deðilim onlar; Allah bunun hesabýný önce sana soracak bana deðil...Sen yanana kadar ateþin harý gider bizde hamamda terlemiþ oluruz sadece...Sonra buz gibi bir duþ alýp öbür tarafa geçmece...Gelsin huriler...
Araya küçük bir not ekleyeyim abi; SSCB daðýldýðý zaman 13 binden fazla nükleer bombasý, sayýsýný kimsenin bilmediði tanklarý, toplarý uçaklarý vardý ve minimum 20 ülkede de nufüz sahibiydi...Yaw, yazarken korktum a.q...Emme velakin daðýldý ?!...
Asýl konuya dönecek olursak...Mesela gözü görmeyenlerin genellikle kulaklarý çok iyi iþitir derler, Cüneyt abimizin filmlerinde de zaman zaman gördük bunlarý..Yeni nesile bu eski filmleri muhakkak izlettirmemiz gerekli yoksa bildiðin havanda su dövüyoruz...Adamýn gözünde canlanmasý lazým ki ne dediðimiz anlaþýlsýn...Allah razý olsun gugýl amcadan da merak eden açýp bakabiliyor...Hani gözleri baðlý, kendisine yaklaþanlarý ayak sesleri, nefes alýþlarý vs den tespit edip zýmbalardý ya o filmden bahsediyorum..Valla bana sorarsanýz Barýþ Manço, Cüneyt Arkýn gibi bazý sanatçýlarýmýz uzaylý !...Mustafa Topaloðlu zaten itiraf ediyor, onu saymýyorum...
*
Gayet tabiki yüce rabbim -emsallerine göre- vermediði bir özelliðe karþýlýk baþka bir özelliðin kapasitesini artýrýyor her yarattýðýnýn...Ama bunun da çaresi var...Mesela o filmde Cüneyt abimize 1.200 metreden Bora 12 ile alnýnýn ortasýna ateþ edilmiþ olsa, merminin hýzý ses hýzýndan fazla olduðu için abimiz herhangi bir reaksiyon gösteremeden cennetteki hurilerle buluþmuþ olacaktý...Allah yardýmcýsý olsun, bugünler zor zamanlarý...Dormen Tiyatrosundaki galalarýn hepsine gelirdi, oradan tanýþýklýðým var...Haldun Hoca olsun Yýldýz Hoca olsun gayet þen þakrak muhabbetlerine tanýk olmuþumdur...Metin ve Nevra Serezli'ye de selam olsun...
Son tahlilde "Kurnazlýk" baþedilmesi zor bir yetenektir abi, yapay zekayý dizayn edenlerin en zorlanacaðý algoritmalardan biri de bu bence...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri