Originally Posted by
kawiss
32 kuruþ dediðim hissenin kaybý deðil. 10000 lot için yatýrýlmasý gereken para ki onu düzelteyim 8977 ,77 kuruþ)
1000 lot var diyelim. 1.20 maliyet olsun hisse baþý
1000 x 1.20 =1200
1000 x 0.89 = 890 tl ( 1000 rüçhan yatýrdýðýnýz para)
Elde hisse adedi 2000 tane oldu.
toplam maliyetimiz 1200+890 =2090 tl
hisse maliyeti lot baþý bedelli sonrasý
2090/2000 = 1.04 olur.
Bölündüðü fiyat 1.11 altýna gelmez.Olursa SPK onay vermez çünkü bedellinin anlamý kalmaz.Verse de herkes hisse alýr niye 1 den bedelliye katýlsýn
( 1.11+0.89)/2 =1 )olduðundan hisse fiyatýnýn 1.11 aþaðýsý yok kanýmca . Ama doðrusu tabiiki 2 tl üstü bölünmesi ama biliyorlar ki 2 ye yolculuk baþlarsa millet vur kaç yapacak çünkü kimse güvenmiyor bunlara. Rüçhan pazarý açýlýnca belki rüchanlardan zararý kapatýrýz deðilse iþimiz kötü.
Hesaplamada yanlýþým varsa düzeltin arkadaþlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Borsadan anlasam bunlara bulaþmazdým.Ama müslüman bir delikten iki defa ýsýrýlmaz diyor peygamber efendimiz. Ýhlgm de canýmý yaktýlar.
Evet açýklamanýz doðru, kawiss arkadaþým, teþekkürler. Ancak benim düþüncem hiçbir küçük yatýrýmcýda rüçhan satýn alacak ekstradan nakit bulunmasýnýn pek mümkün olmadýðý. En azýndan ben kendimden biliyorum. Bu durumda ya elindeki hisselerden bir kýsmýný satarak nakit yaratýp rüçhan hakkýný kullanacak ya da rüçhanlardan vazgeçecek. Elindeki hisseleri satmasý da hissede bir satýþ baskýsý yaratacak. Bence dün ve bugün düþmesinin sebebi bu. Hatta ben de bu yüzden dün vedalaþtým açýkçasý. Hem nerden ekstra nakit bulayým da bu iblislere tekrar bir katký saðlayayým. Yýllardýr hisselerini taþýmakla yeterince katký saðlamýþ olduk zaten.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri