Viop 1.21e geriledi
Bu filmde cok basrol oynadim
Hep soyun dediler
Ben yokum artik 😀
stadm hakl olarak syleniyoruz da brakamyoruz. bunun iki sebebi var. birincisi resmi rakamlardan ok daha yksek olan enflasyonun paramz sabun gibi eritip bizleri araya itmesi. asl ve en nemlisi ise psikolojik. yani uzmanlarn tabiriyle borsa bamll. bu, tpk madede bamll gibiymi. peki ben bunu nereden biliyorum? nk 2019 banda 24'lerden sattm aselsan 26'ya doru knca o kadar durdum biraz daha bekleyemedim gibi duygular canm skmaya balaynca soluu piskologta alp bu illetin aresini aradm. uzun bir sohbetin ardndan bana ksaca unlar sylendi. sen tpk kumar bamlllar gibi borsa bamls olmusun. bu durumla ben ilk kez karlayorum ama daha nce karlaan arkadalarmdan biliyorum. tpk sigara gibi srekli bu ile mekul olmann zararl olduunu dnrsn ki zararldr, ama ne yaparsan yap brakamazsn. yllardr sigara ien bir kii, uzun bir merdiven ksa "bu sigara da beni ldrecek, iki adm atnca tkanyorum, u meretten bir kurtulsam der, her eyin farkndadr ama imeye devam eder, sen de bylesin. u anlattna gre sen de kolay kolay borsay brakamazsn. aynen byle syleyip ila verdi. her ay kontrole gelmemi ve durumu anlatmam syledi. peki ben ne yaptm? ilk ay ilac kullandm ama tabiri caizse ilacn dnme yeteneimi snrladn anladm, borsa inmi km baksam da uzun sre bu ilere odaklanmadan hafif bir sersemlik hissetmeye baladm kendimde ve 15 gn kadar sonra ilacn kalann da pe atp kontrola da gitmedim. aslnda bu tr olaylar kendimiz beynimizde bitirmeliyiz. ila zoruyla olmaz. ila, sadece kullandm sre iinde o mevzuya odaklanmamam salar ama sonuta mr boyu iilmeyeceine gre kendim karar verip verdiim kararn da ardnda olmam lazm. u an itibaryla ok kr borsay hisse senedi balamnda braktm. bankaya gidip yatrm hesabm hisse alm satmna kapattrdm. imdi aselsan usa umrumda deil. istesem de alamam. tekrar bankaya gidip atrmam lazm ki zaten gitmem. imdilik durum byle
Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer mleri