Teknik takip eden arkadalar iin:
Endeks 118li seviyelere gelmeden yukar dnerse 12.700e dikkat.
118-117 altnda senaryo deiir.
Teknik takip eden arkadalar iin:
Endeks 118li seviyelere gelmeden yukar dnerse 12.700e dikkat.
118-117 altnda senaryo deiir.
Selamlar, kiisel ngr ve planm paylayorum;
Bist 100 , 125k-130k bandna 3. Ay sonu gibi trmanabilir; sebep bisti tayan banka bilanolardr....iyi kar aklayacaktr. Bugn ve mart sonu aras defansif kalp, al ,sat ,prtfy deitirme yapmayacam. Aylk %25 civar MK getiri hedefiyle deiken fonda kalmaya devam edeceim.
Eer ki piyasada ciddi bozulma Bist 100 , 110k civarna destek yapar ise kontra atak biraz daha ofansif MK %35-40 hedefli deiken fonlara doru kayacam, bir miktar da hisse arl yksek ilk 3 getirideki deiken fonlardan alabilirim.
Yln ikinci yars iin kesinlikle haziran ayn bekleyip yle karar vereceim. Fon Allarm, kriz ve dlere gre planlayp, hedeflerim dorultusunda ykselilerde sat yapacam.
Bu lkede ylda 3-4 kriz kesin olur, bu krizleri al olarak deerlendirip , kar realize edip kacam ve bir sonraki krizi sabrla defansta bekleyeceim.
Gzel strateji benimkine benziyor ama aylk %25 mk getiren deiken fon olay pek olmayabilir, deikenlerin ne getirecei belli olmuyor, bir gn art, bir gn eksi oluyorlar, o getiriyi yakalamak mmkn olacak m acaba.
Ben de 6 eit deiken var mesela, borsa karken iyiydi ama imdi derken hep eksi getiriyorlar, tabi iinde hisse olmayan deikenler de var herhalde onlarn getirisi nasldr bilmem.
tcd ierisinde son dalm raporuna gre durdo olmasna ramen getiimiz haftaki durdonun ciddi ylelilerinde bile prtfy eksi yazd iin prtfyde ciddi miktarda olduunu dnmyorum.Arena bugn ov yapyor prtfyde olduunu dndmz hisselerin durumuda gayet iyi.Tek sorun trev taraf.Baaril olduklar trev ksmndan neden katk gelmiyor anlamyorum.Endeksin ciddi dlerinde altnda trev pozisyon aarak portfy koruduklarn ou kez grdk.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Arena son dalmda 40 adet gzkyordu. Durdo ise dalm deimese ve portfye giri olmasayd %3.5 gibi bir arl olacakt. Asl dengeyi bozan ksm 100 milyon zeri giri olmas. Bu ksm tahminen eski hisselere ekleme yapmak iin kullanlamad. Yeni pozisyonlar alnd diye dnyorum. Buda beklenilen getirinin ok fazla sapmasna neden oldu. TCD tahmin noktasnda da zor bir fon srekli ykl giriler olduu iin.
yeni prtfy dalmn grmeden tahmin etmek imkansz hale geldi.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Defansta bekleme iin en uygun deiken fonlardan birsi GPG, hissedarlar toplantsnda da akladklar gibi den faizler nedeniyle bu sene hedefleri 25-28% MK.
Dolaysyla skntl dnemlerde buraya parkedip, piyasa krizle dipleri grnce YBP,EB,HSA,AED,GMA,OKD,FID,TCD gibi nispi oranda hisse bulunduran deiken fonlarla exchange etmek.
Benim ngrm deiken fonlarn ilk 10 ierisindekiler bu seneyi %25-28 MK ile kapatacaklar. Aralarndan 2-3 tanesi ise syrlp daha yksek performans getirebilir; Aralarndan en byk favorim ise TCD olur.
Yer mleri