ODAS
![]()
ODAS
![]()
EGGUB
![]()
EGEEN
![]()
Sayýn denizkiraz42,
hoþgeldiniz grafiklerinizi özlemiþtik.
Epey dolu grafik paylaþmýþsýnýz, saðolun.
Müsait olduðunuzda GEREL sizce nasýl görünüyor, paylaþabilirmisiniz?
Selamlar
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ellerinize saðlýk deniz hocam hoþgeldiniz.
Deniz hocam hoþ geldiniz. Emekleriniz için teþekkür ederim.
Deniz Hocam hosgeldiniz. Poltk rica ediyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Elinize saðlýk . Emek en deðerli hazinedir
Dikkatimi çekti:
Hisseler birbiri ile benzer grafik oluþturmuþ. Tepeden iniþ ve yatayda iniþ çýkýþlar ile daralan üçgen. Endeks benzeri bir hareket bir çok hisseye yansýmýþ
Soru þu;
Daralan üçgen , Yatay da yaþanan düþüþlerin sonu mu olacak ?
Yoksa yeni bir yükseliþ trendinin habercisi mi ?
Yada sekake düþüþü mü olacak ?
Bu yatayda ki uzun süren zikzaklar da mal mý toplandý , yoksa yabancý ile BY hisse mi sattý
Açýða satýþlarda BIST30- 100 hisselerini yoðun gördüm cuma günü. Ve yabancý giriþi olmadý Mart düþüþten beri, sürekli yabancý oraný düþüyor.
Kim alacak üçgeni kýrmasý için?
Kucagina zirveden mal býrakýlan ky mi. Para bitti ky de ve dili yandý.
Olumlu bir haber gerek bu ucgenleri yukarý kýrmak için .
Gündemde olumlu haber var mý?
Hisse bazlý bilanço hareketleri her daim olacak. Bu enflasyon ve enerji açmazinda acaba doðalgaza muhtaç olan gübre seramik Demirçelik sektörlerinin maliyeti ne olur?
Petrole dayalý maliyeti olan sektörler?
Hammadde ithalatýna mecbur olan þirketlerin bilançosu?
Yanan irmanlarin kaðýt ve mobilya sektörüne etkisi
Bilemedim...
Þu süreçte herþey küresel bazda %100 asgari zamlandi ve bir yandan sarý denizde çin'in taywan'ý topraklarýma katacagim demeci, öte ki yanda kore'lerin bu kapismada birbirine girme olasýlýðý. Ýngiliz ve ABD gemilerinin sarý denize doðru yol almasý . Çin in birçok fabrikaya ve madene üretimi kýsýn emri verip, dünya da enflasyonu hortlatmak istemesi. TCMB nin faiz indirim isteðinin USD yi 10 TL yapma olasýlýðý, artan enerji fiyatlarýnýn milli bütçeye yükü..
Dikkatli olmak gerek...
Corona etkisinide hesap edip , muhtemel kýþ mevsiminde yaþanacak enerji krizinden etkilenmeyecek sektörleri bulmak gerek.
Sonuç olarak... Grafikler al beni dese de, Mali yönden bakýnca teknikler bozulur gibi duruyor
Otomotiv ve inþaat sos veriyir imalat vbazinda. Bu da istihdamý fena bozar
Cümleten hayýrlý kazançlar
Ne alacaðýný bulan varsa söylesin inceleyelim o sektörü
yazdýðým öngörüler sadece fikir alýþveriþi amaçlýdýr. yatýrým maksadý ile kullanmayýnýz...
Yer Ýmleri