Þirk koþulmaz yegane vahit kalleþ düsturlularýn idealleri katliam ve kýyamet felahlý müstakbel allah baba-ana-oðul olma beklentili tenezzülsüz nirvana yolunda gerçek ilahlýðýn kýyametteliðine tapýnýrlar; keþke çocuklar gelecek yaþamlarda yeniden eðitim ve iþgören güvenceli devlette katýlýmcý çoðulcu sosyal demokrat vatandaþlar olarak düþe-kalka yaþasa niyetinde deðil.
Bunlar için yeni nesiller kendi kadim kýyamet müstakbel ilahlýklarýnýn sakatlanýp düþürülecek kukla vahiy-tiyo maþasýdýr; kendilerinin gelecek dünya yaþamlarýndaki acizane temsilcileri yansýmalarý deðil.
Bu itibarla (kýyamet hakiki müstakbel ilahlýðý beklentisiyle) yapamayacaklarý fatal/letal kalleþlik yoktur; bu uðurda yokoluþ, kýyamet ilahlýðýna liyakatdýr onlar için.
Borsada, dipte al, tepede sat; efendim bana üniversitede öðrettiler, temel-teknik analizim müthiþ, aldýðým vahiy-tiyo çok saðlam, ben onlarý yener, köþeleri döner, yurt içi-dýþý hepsini çatlatýrcasýna yaþarým... Yok öyle bir þey, onlarla kimse baþedemez, kimse yenemez, yenmeye beyhude çabalayanlarýn da yeri onlar gibi katliam kýyamet ilahlýðýdýr; gelecek çocukluðun çoðulcu katýlýmcý iþgörenliði deðil.
Yenmeye uðraþmayýn, kader nefis köreltmesi yapýn, aleni yasal çerçevede vermiyorlarsa (herne þekilde olursa olsun, anlayana yatýrým enstrümanlarýna konulan her kuruþ yatýrýmdýr), bunu herkese (hatta mahkemelerde) açýklayýp yolunuzu yavaþça deðiþtirin...