Alýntý Originally Posted by Hermesj Yazýyý Oku
Arkadaþým... selamlar... bütün sayfalarýný baþtan aþþaðýya okuyorum, bir kýsmýný okudum...
Mükemmel bir amme hizmet yapmýþsýn... takdir ve tebrik ediyorum seni...
63 yaþýndayým, emekli müzmin bekarým. 35 ve 50 yaþlarýnda vücut metabolizmam tepki gösterdi.
Yaþ ilerledikce, metabolizma yavaþlamasý oluyor, yani hücre doðum/ölüm hýzý yavaþlýyor. Bu da öncelikle sindirim sistemini etkiliyor, katý yiyeceklerin sindirim süresini uzatýyor, zorlamanýn yararý gereði yok!.. 1992 yýlý, yani tam 35 yaþýmdayken günde 3 öðün yemek beni þiþmanlatmaya baþladý, 60'dan 80 kiloya çýktým. Sonra yemeði günde 1 öðüne indirgeyince kilom 1 yýlda yavaþ yavaþ tekrar 60'a düþtü.
50 yaþýnda yine þiþmanlýk baþgösterdi, katý yiyeceði 2 günde 1'e indirgedim. Þimdi 60 kiloda, yýllarca kilomu hemen hemen sabitledim.
Eskiden, gençken yakýn arkadaþlýklar, birlikte sporlar vs vardý, þimdi pek kimseyle -akrabalar dahil- pek yakýn olunamýyor. Böylesi diyet disiplini oluþturamayanlarýn hemen hepsinin sindirim sistemi bozuluyor, bol ishal, reflü/istiðfar, gazlanma, sancý vb þikayetçiler. Konuþamýyorlar, vücutlarýna güvenemiyorlar, ölmek istiyor ölemiyorlar, her türlü savaþ salgýn iflaslarý sineye çekiyorlar, biraraya gelip, para basan devletlerin daha iþgören ve eðitim güvenceli, hatta emekli deðil ömür boyu yaþa uygun alçakgönüllü proje üretmesini (AÖF 2.üniversite, mnihatyavas.wordpress.com github.com/mnihatyavas gibi) destekleyemiyorlar, dediðin gibi ortaçaðdan beri süregelen arsenik-gripali bahane edip 65 yaþ üstü evlere týkýlýp ölmeyi öldürülmeyi yeðliyorlar, hatta allah katýna þerefleneceðiz, bok çuvalý ossuruk tulumu kadim külüstür bedenlerimizden muaf tutulacaðýz diye 4 gözle ölüm kurtuluþunu istiyorlar. Allah'a sitemkar ölerek, gelecek nesillerin gittikce daha saðlýklý, sportmen ve uzun ömürlü yaþamasýný istemiyorlar.
Banka ve borsalar tüm dünya emeklilerin tasarruflarýný alenen talan ediyor, onlarsa ölmeye öleceðiz, bari birileri paramýzý hibe alsýn, yeterki cenazemizi þereflendirsin umudundalar. Yaþarken süregidecek arkadaþlýk, spor, gezinti, rýzalý alýþveriþ yapamýyorlar, konuþamýyorlar.
Yegane þirk koþulmaz kalleþliði marifet farz ettiklerinden, 35 yaþ üstü sindirim sistemleri iflas ettiðinden, 2 günlük diyet yapamadýklarýndan, konuþamýyorlar. Kem küm lem lüm allahýn vahyi, farzýna kayýtsýz itirazsýz yorumsuz popolarýna biat etmezsen öldürmeyi cihat farzý ibadeti sayýyorlar. Nasýl konuþacaksýn?
Baþtan þirk þirket arkadaþlýk koþulmaz yegane egoistliði üstünleyenle nasýl arkadaþlýk yapabileceksin? Allahýn vahyi, borsa tiyosuna, kayba yönelik öyle böyle uymazsan dünya çapýnda suikastla salgýnla öldürürüm hepinizi diyenle nasýl yürüyüþ, turistik gezi yapacaksýn?
Þirk koþulmazýn fýrýldak kalleþlikten baþka niyeti, inancý yokken, nasýl arkadaþlýðýndan sadakat bekleyeceksin. Sana kafir=gavur, ecnebi=cünup diyen, her türlü kararýnda kanatinde uygun seksi, kýçý bozuk baþkan peygamber þiþirme poposunu yeðlemiyorsun diye haramlayan cinsi sapýktan ne tür hayýr bekliyorsun.

Arkadaþým, birkaç sayfalýk yazýlarýný okudum, ara ara (VIOB-XXI sayfaný) takipedebilirim.