Danýþmanlý çalýþma tuzaðý hakkýnda biraz yorum yapmak istiyorum...
Ýþyatýrým danýþmaný "Abi dün 3.88'den aldýðýmýz ISYAT hissesini bugün 4.14'ten satalým, sonra tekrar 4'ün altýna düþerse alýrýz," deyince peki satalým dedim. Demez olaydým, yada satýþ iþlemini kendim yapsaydým.
"Tek kalemde satýþ kotasý yok, sýradaki satýþ kademelerinden satýþ yapacaðým," diye bölük pörçük 20-30 satýþ emri gönderdi; yarýsý gerçekleþti, yarýsý takýldý, hisse deðeri 4.14'ten 3.95'e hýzla düþünce, danýþman da satýþ emirleri fiyatlarýný deðiþtirmeyip, üstelik limit deðil serbest fiyattan emir girince hisse deðeri artý komisyon ve stopaj üzeri %20 fazla para bloke edilince hesabým kilitlendi. Ne satýþ yapabiliyordum ne de alýþ.
Kendiniz hesabýnýza girip, emirleri ya ek ücretli iptal yada düzeltme yapmazsanýz, paranýz tamamen blokeli kullanýmýnýza kapanýr. Bunun üzerine danýþmaný azarlayýnca, düzeltmeleri yaptý, bu arada nerdeyse %5 düþen hisseleri zararýna sattý, üstelik de bu kilitlenmeyi çözme kerametini göstermiþcesine "Abi nasýl yaptýðýmý sorma, hallettim," diye büyüklük tasladý.
Ýþbankasýnda danýþman yok, kendiniz hesabýnýzdaki paradan fazlaca abartýlý alýþ adedi girerseniz, sistem otomatikmen alabileceðiniz azami limit yada serbest fiyat adedini size bildirir. Danýþmanda ise marifetmiþcesine bu lot adet hesabýný þakýr þukur 5-10 dakikada caka satarak kendileri yapýyor görünür, üstelik isterlerse yukarda belirttiðim gibi satýmda düþen hisseyi, alýmda ise yükselen hisseyi 1-2 kademe abartarak emirlerinizi, dolayýsýyla da portföy paranýzý kullanamayacaðýnýz halde kilitlerler. Bu düzeltmeyi kendiniz de beceremiyorsanýz, vay halinize, düþtünüz ibni-kahraman insafsýzýnýn isnafýna demektir.
Üstelik tüm bu kalleþliklerine ilaveten de 3-5 yukardan satýþ yaptýrdým bahanesiyle 3-5 kuruþ göstermelik karýnýzý, kendi kerametiyle yaptýnýz önyargýsýyla göz koyar, bloklar, engeller. Aksine müstakbel ISYAT 4.50 karýndan mahrum etmesini býrakýn, bu cüzi 3-5 göstermelik karýnýzý da kilitler.
Karar sizin, ister iþlemlerinizi çok mecbur kalmadýkca kendiniz yapýn, isterse de ibni-kahraman kerametci mal-mülk-can allahýn temsilcisi vahiy-tiyocu danýþmanýndýr önyargýlý danýþmanýnýza havale edin.
Emeklilerin türkiye ve dünya hostel gezginci safari yaþamboyu spor misyonunu teþviklemeyen, desteklemeyen, aksine engelleyen: Ey, þirk þirket organ organizma iþgören organizasyonu koþulmaz, yegane kalleþ kadim külüstür yað fýçýsý bok çuvalý ossuruk tulumu hepobur kýyamet felahçýsý tenezzülsüz nirvanacý kalleþ fýrýldak ibnirospu!.. Lanet olsun sana, allah belaný versin...
[https://github.com/mnihatyavas, https://mnihatyavas.wordpress.com/]

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri