Altýn/Gümüþ (dolar/ons bazýnda) fiyat rasyosu tarihi zirveye çýkmýþ durumda. 25.2.1991 de 101 de zirve yapmýþ olan rasyo þimdi 123 e çýkarak rekor tazeledi. Demek ki ya altýn çok pahalý ya da gümüþ çok ucuz.
The Gold/Silver Ratio Just Made History
![]()
Altýn/Gümüþ (dolar/ons bazýnda) fiyat rasyosu tarihi zirveye çýkmýþ durumda. 25.2.1991 de 101 de zirve yapmýþ olan rasyo þimdi 123 e çýkarak rekor tazeledi. Demek ki ya altýn çok pahalý ya da gümüþ çok ucuz.
The Gold/Silver Ratio Just Made History
![]()
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Abd ekonomisinin buyuklugu en son 21 trilyon dolardi sanirsam. Bizim 25 katimiz. Yuzde 14 kuculme nedir ya
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þahsi eliot analizime göre ki sn TH elliot sevmez dibi gördük. Hesabým 4.69 idi..Ben aldým. Uzaya çýkar fiyat diye düþünüyorum. [emoji3]
.
.
Benzer hesapla dolarý 4.95 den geri alýrým bence ama ytd. [emoji3]
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Farklý çýkabilir... çünkü bakýþ açýsý farklý olabilir. Ben analizimi 5 yýldýr yapýyorum bakmadýðým gün yok sanýrým. Hatalý da olabilirim. Ama MAL aldým. Ortaya para sürdüm yani.. 2.5 dolar ilk bakýþ açým. Daha fazla olmasý da gerekiyor bence. 50 100 dolar bile olabilir. Bitcoin analizim mesela 70 x verdi bana. [emoji3]
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
EW analizi prestijini yitireli 30 yýl oldu hemen hemen, çok fena terste kaldý 1990 larýn baþýnda, 70 yýllýk supercycle'ýn son dalgasý geldi artýk demiþti Prechter 1990 larýn baþýnda ve Dow Jones'da 10,000 in üzeri yok demiþti, felaket senaryosu çizip durdu hep, %90 lýk bir düþüþ bekliyordu EW'ciler, ama ne SP500 ne de Dow Jones EW'cileri dinlemedi ve yeni rekorlara doðru yelken açtýlar, EW analizi fasaryadýr ve hiç bir mantýklý gerekçelere dayanmaz
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
borsada ne EW'ye ne GANN anlaizine ne Japon mum analizine ne de herhangi baþka bir teknik analize güvenebilirsiniz çünkü borsa bir ilim alaný deðildir tam tersine sanat alanýdýr ve borsanýn %80 i psikolojidir yani bildiðiniz algýlar dürtüler korku panik açgözlülük vs vs
Yer Ýmleri