Helal olsun diyorum...imf ye el açmadýk....BÝZ BÝZE YETERÝZ TÜRKÝYEM...
Helal olsun diyorum...imf ye el açmadýk....BÝZ BÝZE YETERÝZ TÜRKÝYEM...
STOP olayi cok dogru ama durum karisik.
Rolling pozisyonlarimiz oluyor, stop olamiyorsun. Bir de meblaglar yuksek oldu mu sig 30 tahtalarinda yine stop olamiyorsun, herifler musa'nin kizildenizi gibi yariliyorlar satmaya calistiginda.
Stoptan daha onemlisi herkesin kendine ozgu bir sistemi olmali. Bu gerek teknik olur, gerek temel olur, gerek trade olur, gerek kademeli islem olur, gerek portfoy cesnisi olur... ne olursa olsun ama bir sistem olsun.
Borsa benzerlikler içerir, örneðin bu büyük düþüþ de hemen herkes 2008 1929 gibi tarihleri karþýlaþtýrmaya baþladý. Bazen göz göre göre olmaz dediðimiz þeyler bir kaç katý hýzla oluyor. Dolar bazýnda grafiklerimiz artýk çöp bile deðil. Sahi bizim bu þirketler nereye gidiyor. 2018 dolar krizinde gizlenen çok yara almýþýz, bunu þimdi görüyorlar. Ýþin doðrusu bireysel anlamda stop olup olmamak önemli deðil, ben ülke olarak stop olmayý konu etmeye çalýþtým. Çok acil devlet bu gidiþe bir dur demeli. Örneðin çok kuvvetli bir e devlet ve istatistik birimi var, kim yiyici kim üretici dönüp bakmamýz gerekiyor. Üreten sayýsý tüketen sayýsýndan çok uzaklaþtý. Devletin sanayi devrimini inþaatlarda aramasý yerine tarýmda toprakta aramasý bu COVÝT günlerinde bir vesile olmalý. O yüzden devlet acilen stop olup kol kesip kulvar deðiþtirmeli. Neye yatýrým yaptýysa o yanlýþ oldu, yatýrým tercihini acilen deðiþtirmeli.
Buyurun baþka bir sorun daha, Rusya neden istemedi, IMF=ABD olduðu için. Bizim 400-500 milyar dolar borcumuz yok mu, banamý yanlýþ söylediler. Halbuki 100-150 milyar dolar alýp bunu 10-20 yýla yaysak daha iyi deðil mi. Borcsa o 400-500 milyarda devlet borcu, alýnacak 100-150 milyar dolar IMF borcuda devlet borcu. AMA ALAMAYIZ, çünkü daha önce dalga geçtik, alay ettik, kendimize nazar ettik, dönüp o laflarý meydanlardan geri toplayamayýz. IMF bir yardým kurumu deðil, kredi saðlayan büyük bir dünya bankasý. 400-500 milyar dolar krediye artan oranda faiz ödeneceðine ülke notu düþeceðine bir nevi kredi yapýlandýrmasýna gitme olayýdýr. BUGÜN STOP olamýyorsak 2020 ekim ayýnda IMF gelir.
Þu güzelim Dow rallisini kaçýracagýz en büyük korkum o. Sonra onlar dönerken biz de ufak tepeden aþaðýya.
Adamlar son bes iþlem gününde %19.70 yükseldi. Bunu bizim endekse çevirmek TL bazlý en az 10.000 eksiðimiz var.
Offff ki ne offfScreenshot_2020-03-30-23-20-36-398_com.android.chrome.jpg
Redmi 5 Plus cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ýmf demek hesap vermek demek.parayý keyfince harcamamak demek.
hazine tak takýr boþ.
suriyelilere milyar dolar yardým açýklanýnca keyfi gýcýr
halka gelince hazine tamtakýr
millete yardým zamaný millete el açýlýyor.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri