Originally Posted by
osisa
Bak biz seninle siyasi anlamda zit görüþlü yüz, olabilir dogaldir. Fakat senin yazýlarýn siyasi boyutuda geçiyor tamamen hayal alemindesin kurgu yapiyorsun o kurgularada baþkalarýninda inanmasýný seni desteklemesini istiyorsun.
Ben yasadiklarimi gorduklerimi bilirim senin yazdýklarýn benim icin bir sey ifade etmez.
Ben yalniþa yalniþ demeyi, doðruya dogru demesini bilirim. Bu hükümetin yalniþ yaptigi seyler varsa onada bu olmaz derim.
Bu hükümet baþarýlý olmasa 20 yýla yakin bu devletin basinda olmazdý, zamaninda hata yapan herkesi sildi atti bu millet.
Sabah aksam heryerde basbas baðýrdýlar, sokaga cikma yasagi gelsin diye muhalif kesim, hükümet üretimi kesmemek icin hafta sonu yapti, cok zekice bir uygulama.
Saat diyorsun, bir gun once veya gunduz aciklansaydi bu izdiham veya kargaþa olmayacakmiydi sanýyorsun?
Almanya harici Avrupa bu illeti yonetemedi, sen kalkmýþ virusun ilk gününden bugüne kadar her gun basina açýklama yapan Saðlýk Bakanýna süreci yonetemedi dersen nankörlük etmiþ olursun , bu arada birinci derece akrabalarimin cogu Tip sektörün de, onlarda duyuyoruz olan bitenleri yapilanlari ve yorumlari.
Hafta sonu neden tatil oldugunu yedi yaþýndaki çocuða sorsan anlatýr sana, ben yinede soyleyeyim bizim millet pikniði gezmeyi içmeyi sever havalar ýsýndý malum buna önlem amacli yapýldý. Ýmf imiþ bu kadar da degil artýk...
Halk fakirlesti öylemi ya sen farkli bir ülkede yaþýyorsun , yaþýn oldukca küçük veya 1970 /1980/1990 li yýllarda yaþamadýn biz yaþadýk gördük.
Kafanýzý çevirin bakýn biraz çevreye, siyasi yaklaþmayýn , annem abilerimizin okul kiyafetlerini , beyaz kolalý yakalarýný, gömleklerin yakalarini ters çevirir giydirirdi, siyah önlükleri ters çevirir rengi bozarmis taraflarini cevirir öyle giyerdik. Ayakkabilari 2 numara büyük alir giyerdik ayaðýmýz büyüyünce olsun diye...
Çalýþýrken saðlýk karneleri olurdu, vizite kaðýtsýz sizi devlet muayene etmezdi senet imzaltirdi , iskazasi bile olsa bakmazlardi, simdi hastahane ve doktor begenmiyoruz.
Eskiden bankadan maaþ diye bir sey yoktu, sirket cagirir maaþýný elden cani istedigi zaman verirdi, issiz kaldýðýn zaman bitmistin açtýn, bak þimdi iþsizlik maaþý, yasal haklarýn hepsi resmi gir internete tek tuþla isini hallet.
Senin fakir dedigin her evde Ýnternet, her ev sakininde cep telefonu , laptop bilgisayarlar kapýda bekleyen en az bir araba, aksam evde yemek yemiyor toplum, kahvalti icin restaurantlar gidiyor, tatil yorelerinde oda bulamazsýn sezonda say say bitmez...
Eskiden mahallede olursa bir araba olurdu oda varsa bulabilirsen hastandigin zaman acil durumlarda ambulans yoktu varmi ötesi.
Yaþlýlara sunulan hizmetler,hastalara sunulan hizmetler, enerji politikalarý, vergi reformlarý, askeri teknoloji anlamdaki baþarýlar , eðitimde teknolojik baþarýlar yaz yaz bitmez.
Sen hic kriz görmemiþsin 1986 krizi 1999 krizi kac kiþinin yuvasý daðýldý hayatlarý söndü.
Sabah marketcim ile konuþtum, ne oldu aksam marketi acmissiniz dedim, bana dedi ki abi keske acmaz olaydým dedi gelenler ya ekmek yada sigara ve alkol icin geldi dedi, ekmek zaten yok hadi sigarayida anladim dedi ama alkol icin gelenler satis yasaðý olmasina raðmen almak icin cok uðraþtýlar kavga ettik dedi.
Yani dun ekmek hariç, o akýnýn sebebi içki ve sigaradýr.Cok fakirlestiya toplum kasa kasa içkiler sigaralar ... Bunada bir fikir yürütursun sen simdi ben sigara kullanan alkol konusundada sosyal iciciyim.
Tabi bunlar bir alt yapýnýn getirisi. Yillarin emeði.
Ýþini iyi yapan gerçek haberleri veren bir medya neden suçlu olsun, bizim sözümüz yalan haber yapýp mllete servis edip , ülkeyi karýþtýrmak isteyenlere.
Þimdi bir bakýn nereden nereye gelmis ülke, yazýlacak cok sey varda yazamýyorum, uðraþmak istemiyorum..
Oz eleþtiri yapin biraz, açgözlü olduk, doyumsuz olduk, yetinmeyi unuttuk..
Yer Ýmleri