10 tane hisse ile de Turkiye gibi yerde yatirim yanlis bence. Maksimum 3 olacak hisseler.
10 tane hisse ile de Turkiye gibi yerde yatirim yanlis bence. Maksimum 3 olacak hisseler.
son yükseliþe yabancýlar katýlmadý.
tam tersi çoðu hissede satýþ tarafýndaydýlar.
acaba tüm kumar iddia iþleri kapalý olunca herkes evde borsaya mý akýn etti.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yabancilar kac senedir yok. 2018'den sonra hic yok. Biz tahtalari takip ediyoruz, 2014'de bayagi vardi mesela, islemler belli oluyordu. Ondan sonra azaldi, 2018'den secim ile bitti. Yabanci kurumlardakilerin hepsi yerliler.
Koydum ya arkadasi. Evde kalmis yapacagi sey yok, tavandan TAV almis. Sonra felegi sasmis, d.tunu kurtarmak icin de ertesi gun tabandan da almis. Ortadan kayboldu. Muahahahah. Gelin gelin, sizleri de hallederiz.
Bravo çok doðru bir tespit. Aynýsýný VÝOB topiðinde geçen ay yazdým...
Borsayý 10 yýl önce takip eden biri þu an ki tahtalarla karþýlaþtýrdýðýnda saniyesinde çözer..
Garan'ýn her kademesinde 2013 yýlýnda milyon lotlar olurdu þimdi 200-300 bin lot..THY 400-500 bin lot olurdu þimdi 100-200 bin lot civarý..Hemen hemen hepsinde böyle..
Hükümetin her noktada Türkiye'yi ele geçirme senaryolarý neticesinde Ergenekon, Balyoz, Fetö, rahip olayý, darbe vs yabancý hep azaldý çünkü hep kriz ortamýnda oldu ülke son 10 yýldýr..Tabi mal yiyen yerli hýrsýzlar da sürekli yukarý sürmeye çalýþtý ama bu hem net hem de gerçek bir yükseliþ son 5 yýl içerisinde hiç oluþturmadý..Bundan sonra da yeni yabancý bu ülkeye gelmeyecek hatta azalan yabancý da fýrsat buldukça kaçacak..
Belli baþlý kaliteli kaðýtlarda Froto, Ereðli,Tüpraþ gibi kalacak çünkü orada da zaten maliyetleri 0 seviyelerinde...
Banka kredileri tükendiðinde cekler faktoring edilir. Legal tefecilik. Oda bittiðinde alacaklar temlik edilir, bu da bir faktoring yöntemi. Sonra nakit döngüsü yine temin edilemezse kesilen faturalar temlik edilir. Bazý kurumlar bununlada yetinmezse mal alýþýný uzun vadeli sözleþme ile finans kurumalarýna yaptýrýr. Her þey nakit döngüde gizli. THY bilançosunu açýp baktýðýnýzda pahalý olduðunu göreceksiniz. Þirketler tabiki inceleniyor ama bu son 7-10 yýldýr yapýlýyor. Baðýmsýz denetimler eli ile. Baðýmsýz denetimi ymm ler yapýyor. Siz baþka bir ülkedeki rasyolarý deðiþtirip BDDK eli ile karþýlýk ayýrma yada kredi yüzdürme usullerini ülke olarak kendinize uyarlarsanýz, yabancý bunu anlamaz. Deðiþim kanuni yapýlýyor. Nakit saðlama güçü azalýrsa uçak kirasý veya taksidi ödenemez. 100 milyon dolarlýk uçaðý sahibinden.com da satamazsýnýz. Amortisman kurallarý deðiþti. Hýzlandýrýlmýþ var 10 yýla yayýlmýþ var. Þirketlere gerek yok, son 1 yýlda alýnan BDDK kararlarý sadece yüzdürme üzerine kurulmuþtur. Hayatýn durduðu çok alanda, iki temel sorun var. Biri eski hýza ne zaman ulaþýlacak, diðeri boþ geçen dönemim kayýplarý ne sürede telafi edilecek. Þayet siz durduðunuzda zarar yazmýyorsanýz bu iþlem üzücü olmaz. Ama sizin gelir garantili köprü ve yollarýnýz var. Bunlar para basýlarak karþýlanacak. Fonlar bunu bildiði için sizin bilançolarýnýza BDDK rakamlarýnýza güven duymaz ve siz imf yi tam da bu nedenle getiremezsiniz. Sizin þirketleriniz yönettiðiniz devletten kýsmen daha likittir. Likit olmama durumu özellikle varlýk fonu ile merkez bankasý kayýtlarýnda yer almaktadýr. Avrupa ülkeleri veya bankalarý duruþu nasýl fonlanacaðýný öncesinde açýkladý. Siz ise kýsa mesaj numarasý verdiniz.
Þöyle sayýn 666 dostum. Þiþe, Tekfen gibi 4 ana hisse var. Diðerleri tamamen tekniði ve tweter pazarlayýcý sayesinde alýnmýþ ve de kriz günlerinde oyalayýcý ,taþýmasý çokk kolay ve derin hisse gibi start up lar ile baþlatýlan hubvc Ulusoyun , su, süt , market, acsel vs. ile son derece 3-5 bin lotlar alýnmýþ iseler. yeni keþf ettim bu kumarhaneyi. Çok salakça bir þey. Sadece 81 .000 düþüþünde , baktým. Tamamen saf bir çocuk mantýðý ile .Dümdüz yani ; D/D -F/K bilanço vs. bakmadan , virüs bu , korkmuþuz , korkudan ne beslenir. insanlar makarna vs peþine düþmüþ. bu algý kullanýlacak dedim. Sonra bir baktým ki , 2-4 bin lotlarla 17 tane hisse olmuþ. Kendime güldüm. 1-2-3 -5 hafta baktým , kanatlanmýþlar adeta. Bu 11 hisse 57 .000 TL. net kar býrakmýþ. Yani beygir gibiler. En son deparýda Göltaþ attý perþembe günü . Alýþým 10 .90 perþembe 15 gösteriyordu. en geri kalan beygir o yani. O kadar güldüm ki, önüme gelene anlatýyorum. Yaþým 59. Otuz yýldýr ilgiliyim. Böyle birþey görmedim. . 6 sýný tamamen ,5 ini yüzde 80 poz azaltarak karlarýn tamamýn yakýnýný realize ettim. BÝST te 102 binde direnci hesap ederek. Halk Bankasý , ÝþC , Vakýf ; Yapý Kredi, Ereðli, Þiþe , Soda vs den vsden sonra hem adrenalin hem neþe hem para kattýlar. .Bu kaðýtlara 100 bin üzeri para koysa idim. Asla rahat taþýyamazdým. çünkü hiçbir mantýðý yok. 5-6 D/D 50 F/K lý þirket mi olur bu ülkede..Merakda etmiyor deðilim Ulusoy un 50 * 60 mý olacak. KENDÝ KENDÝNÝ BESLEYEN BÝR PONZÝ mantýðý , Gazinoya benzeten bir arkadaþ var. Diyor ki kumarhaneler ve kahveler kapanýnca millet buaya akýn etti. Gerçekten yerli açýlan hesapsayýsýnda anormal artýlar varmýþ. Yani yatýrým deðil onlar sayýn 666. ADRENALÝN . Baba hisselerde yabancý var ve satýyorlar. Bu çok net. Akýntýya karþý kürek çekmek gibi. 124 bin endekse çýkarken bunu gördük. Þartlar deðiþmeden de gelmeyecekler. Þartlar da hepimizn malumu. Çoðu siyasi, hukuki, kurumsallýk, denetime tabi olma ve ve en önemlisi GÜVENÝRLÝK.
Selamlar efendim.
Son düzenleme : Ayan; 03-05-2020 saat: 00:35.
Muahahahaha. Yeni mi kesfettin kumarhaneyi??? 1 ayda coinden beter 10 kat 20 kat artmis seyler yahu. Kumarhanenin Meccasi burasi.
Yer Ýmleri