Virüsün zayýf ülke Ýtalya etkileride ayrý bir konu, ticari anlamda kuvvetli bir ülke. Akdenize sýnýrlarý var. Nasýl bulaþtý ve bu kadar ölüm nasýl geldi anlamak güç.
Virüsün zayýf ülke Ýtalya etkileride ayrý bir konu, ticari anlamda kuvvetli bir ülke. Akdenize sýnýrlarý var. Nasýl bulaþtý ve bu kadar ölüm nasýl geldi anlamak güç.
TAV Havalimanlarý Ýcra Kurulu Baþkaný Sani Þener, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) havacýlýk sektörüne etkisine iliþkin, "Virüsün ýsýya dayanýklý olmadýðý ve havalarýn ýsýnmasýyla birlikte kontrol altýna alýnabileceði söyleniyor. Mart geçince her þeyin düzeleceðine inanýyoruz. Mart ayýný atlatýrsak turizm sezonunda sorun olmayacaðýna inanýyorum." dedi. Þener, AA muhabirine, havacýlýk sektöründeki geliþmeler ve þirket faaliyetlerine iliþkin deðerlendirmede bulundu. Washington Dulles Havalimaný'nda yolcu salonu iþletme ihalesini ABD'nin en büyük bankalarýndan birisi olan Capital One ile kazandýklarýný ifade eden Þener, bu ülkede iþlettikleri yolcu salonu sayýsýný artýrmak istediklerini söyledi. Þener, ABD'de doðrudan havalimaný özelleþtirmesinin çok az yapýldýðýný ancak hizmet iþletmelerinde açýk bulunduðunu bildirdi. Þirket olarak 7 ülkede 14 havalimaný iþlettiklerini, 30 ülkede 86 havalimanýnda ise servis hizmetlerinde yer aldýklarýný aktaran Þener, böylece toplamda 100 havalimanýnda görev yaptýklarý bilgisini verdi. Þener, bu havalimanlarýnda servis þirketlerini iþlettiklerini, "duty free", yer hizmetleri, yolcu salonu, yiyecek içecek ve bilgi iþlem alanlarýnda hizmet verdiklerini vurgulayarak, þöyle konuþtu: "Þirket olarak bu alana odaklandýk. Salt havalimaný iþletmeciliði iþinde deniz bitmeye yakýn. Avrupa pazarý zaten doygun. Biz geliþmekte olan pazarlarda oluyorduk ama artýk böyle tek büyük havalimaný ihalesi çok nadir çýkýyor. Onun için biz de baþkalarýnýn iþlettiði havalimanlarýna servis þirketlerimizle giriyoruz. Bundan sonra servis þirketlerinde büyüyeceðiz, satýn almalar yapacaðýz. Almatý Havalimaný'ný alýyoruz, anlaþmalarý son aþamada. Þu anda Asya ve Afrika'ya çok önem veriyoruz. Afrika'da 1 milyar insan yaþýyor ama yýlda sadece 350 milyon yolcu var, bu sayýnýn artmasý lazým." - "Yazýn etkisi olmayacak" Kovid-19 nedeniyle yolcu sayýlarýnda yaþanan düþüþlere dikkati çeken Þener, "Bizim konuyla ilgili Dünya Havalimanlarý Birliðinden edindiðimiz bilgi, mart ayýný atlamamýz gerektiði yönünde. Marttan sonra virüsün bulaþýcýlýðýnýn yavaþ yavaþ kaybolacaðý söyleniyor. Virüsün ýsýya dayanýklý olmadýðý ve havalarýn ýsýnmasýyla birlikte kontrol altýna alýnabileceðini söylüyorlar. Mart geçince her þeyin düzeleceðine inanýyoruz. Mart ayýný atlatýrsak turizm sezonunda sorun olmayacaðýna inanýyorum. Zaten þu anda düþük sezon olduðu için fazla sorun yaþanmadý. Yazýn inþallah yolcularýmýza bir etkisi olmayacaktýr." ifadelerini kullandý. Þener, hizmet verirken Saðlýk Bakanlýðýnýn kurallarý gereði tüm önlemleri aldýklarýný belirterek, þu deðerlendirmede bulundu: "Medine Havalimaný'ný iþletiyoruz ve burada umre giriþleri durduruldu. Bu önemli bir hadise, en kýsa zamanda açýlmasýný umuyoruz. Þirket olarak 20 yýldýr bu iþi yapýyoruz, 'sars'ý da gördük, 'kuþ gribi'ni de. Bunlar hakikaten yolcu sayýsýnda düþüþ yapýyor ancak geri dönüþü de çok hýzlý oluyor. Son hadiselerden sonra dýþ hatlar yavaþlýyor ama iç hatlarda sorun olmuyor. Toplantýlar, kongreler iptal ediliyor, otomatikman yolcu sayýsý düþüyor." TAV Teknoloji þirketiyle de havalimanlarýnda kullanýlabilecek her türlü yazýlýmý geliþtirerek dünya havalimanlarýna sattýklarý bilgisini veren Þener, "Dünyada 30 havalimaný bizim ürünlerimizi kullanýyor. Bunlar arasýnda check-in, bagaj sistemleri var, bagajla yolcuyu eþleþtiren programlar var, yolcu davranýþlarýný ölçen programlar var. Havalimaný dijitalizasyonuyla ilgili çok geliþmiþ programlar hazýrlýyoruz. Þu an sadece havalimaný teknolojisi yapýyoruz." diye konuþtu. - "Ortaklarýmýz Türkiye'ye güveniyor" Þener, ülke ekonomisindeki geliþmelere iliþkin de þunlarý kaydetti: "Ülke ekonomisine matematik olarak baktýðýnýzda bir sorun görünmüyor. Sýnýrýmýzda çatýþmalar var, Kovid-19 gibi hadiselerden olumsuz etkilenmeler beklense de ben bunlarýn çok kýsa sürmesini bekliyorum. Negatifi görüp tedbir almalýyýz ama pozitif olmaya mecburuz. Türkiye çok büyük bir ülke. Ben 40 yýldýr iþ yapýyorum, iniþler var, çýkýþlar var, bir sorun olacaðýný düþünmüyorum. Yabancý yatýrýmcýnýn en çok beklediði þey güven ortamý ve bizim ortaklarýmýz halen Türkiye'ye güveniyorlar. Yabancýlar ülkeden çýkmýyor, doðrudan yatýrýmcýlarda sorun yok, bizim ortaklarýmýz da buradalar ve çok memnunlar. Bir yandan da doðrudan yabancý yatýrýmcýnýn gelmesi için ne geliyorsa yapmamýz lazým." Kaynak : Anadolu Ajansý
Süleyman Soylu açýklama yapýyor. Göçmenlerin geri itilmelerini engellemek için bin kiþilik özel harekatçý sýnýra yerleþtirilmiþ...
Doktor agzimiza sicildi yapin artik bir seyler
Ýran açýklama yaptý, yeni uyandýlar, korona abd tarafýndan geliþtirilmiþ biyolojik silah demiþ.
Biktki Doktoru Washington'da aldi birseyler, ona da bulasti. Daha once de Tunusta almisti, ona da Osama Bin Laden bulasmisti. Hatta Afrikanin ortasinda bir yerde ucagin birinde adam kendini patlatmisti, ucaktan ucmustu. Ne alsa birsey bulasiyor, o ne yapsin. 3-.3.30 dolardan alan kaybetmez, dert etme.
666 ortak, bu GEDÝK yeni yeni geldi, bak bu adam diðer kurumalr gibi deðildir, çok deli bir kurumdur. Ýlk olarak bunu 10 küsür yýl önce FENÝÞ'de gördüm, diðer sitelerden bir SARI vardý, onlar aldý gece Galip Öztürk tutuklandý, Feniþ 2 taban, sonra Feniþ'i 1-2 hafta içinde ikiye katladýlar satýp çýktýlar. Ondan sonrada çok vaka oldu, metro gelsin gitsin alýþtýk, ama bu GEDÝK baþka bir iþ.
Yer Ýmleri