Virüs meselesi abartýlmýyor aslýnda. Bunca itinaya raðmen yüzde 3 civarý...
Ölüm oraný böyleyken birde salgýn artarsa ve artýyor neler olacak?
Sonuçlarý öngörülemeyen bir durum olduðu için paniðe sebep oluyor...
Global piyasalardaki volatilite büyüklüðü paniðin kanýtý zaten. Yetmezmiþ gibi vix endenksi çok kritik bir seviyeye ulaþtý. 50 üzerindeki sert ataklarda kriz oluþmuþ. Þuan 50’ye yakýn.
Piyasa sürekli ölçüm yapýyor ve bunlarý saklýyor. Global para yöneticileri hizmet verdikleri müþterilerini uyarýyor muhtemelen. Eskiden uzak olan stoplar þimdilerde yakýndýr. Zincirleme stoplar patlamaya baþlatýnca dow gibi borsalar bir anda yüzde 4 görebiliyor.
Bizim analizimizden ne olacak

Paranýn baþýndakiler bunlarý zaten görüyor. Piyasaya gerektiði gibi müdahale ederek ayakta tutmaya çalýþýyorlar. Olmasý gerekende bu zaten.
Çok uzatmayayým; virüs yayýlýmý bu hýzla devam ederse ekonomik sistemde geçici bile olsa bir çöküþ yaþanýr. Spekülatörlerin de bu süreçte devrede olduklarýný düþünüyorum.
Allah devletimize, bizlere zeval vermesin. Saðlýk önemli
Yer Ýmleri