Ýlaç çin 'de var.bu kadar insan nasýl iyileþti.
Ortamýn Çinlilerin istediði duruma gelmesi gerekiyor.
Dünya covid-19u salgýn yaptýðý için, Çýn cumhuriyetine 999 katrilyon dolar ceza kesmeli.ölene kadar köle olsun aqç.larý.
En iyi Çinli , ölü Çinli.
Mao'nun felsefesidir.55 yaþ üstü Çinlileri öldürüp , bütün ülkedeki gençler ile üretim yaparak ,dünyayý ekonomik açýdan esir etmek istemiþtir.
Aq. Mao'cularý.
En iyi Çinli ölü Çinli.
Yukarýda bahsettiðim puan baþýna 50 dolarlýk SP500 kontratý E-mini türüdür. Normal kontrat bunun 5 katýdýr yani puan baþýna 250 dolar. 1400 puanda kontrat baþýna kazanç 1400x250=350,000 dolardýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bunlar cazip ama çok riskli Th usta.
Þahsen hiç girdin mi veya girmeyi düþünür musun ileride.
Hisse de riskli ama onlarýn yanýnda güvenli bile sayýlýr.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hastalýðýn yayilmamasi için mesafe,evde kalma vs. tamam bütün ülkelerin aldýðý önlemler. Bence bu iþin nihai çözümü ilaç olacaktýr. Yoksa ben ülkemde eve kapandim salgýný yendim diyelim.E sonra ne olacak.Turizm baþlayýp dünyanýn dört köþesinden turist veya iþ insaný gelip gitmeyecek mi? Onlardan tekrar yayýlmasý mümkün deðil mi.Sonuçta dünyanýn her ülkesi ayný anda ve tamamen bitirebilecek mi ki bu virüsü?
Ha derseniz ki turizm ,iþ vs. birkaç ay daha olmayacak .O zaman da bu ekonomik olarak vurmaz mi,mal canýn yongasi demiþler.
TH usta bu arada foruma kattýðýn bilgi birikimi ve sorularýmýza verdiðin cevaplar için de teþekkür etmek isterim.
"En kýsa zamanda azami kayýp" babýnda ABD borsasýndaki mevcut çöküþ 1929 çöküþünden daha kötü imiþ, 1987'deki çöküþün þiddetine ulaþmamýza ise az kalmýþ. En soldaki eðri þu anki çöküþ (28 gün), ortadaki 1987'deki çöküþ (38 gün), en saðdaki ise 1929'daki çöküþ (40 gün).
![]()
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri