Tersine ben can deðil canlarýmýn peþindeyim. Azeri Gürcü kapýsý sadece kargoya açýk. Bende sadece Ereðli’de 25 çalýþan var, Ýstanbul 22, Antalya 60, Azeri’de 80. Ýþde bu canlarýn hayata tutunmasý Ýçin çýkýþ noktasý benim. O belge gelecek mal alacaðým üretip göndereceðim az az hayat devam edecek, Þahan dostum. Adamlar o belgeye evden bile onay verebilir ama amaç devletin yanýnda olmak deðil, ben bu adamlarý besleyen sistemi ayakta tutarak devletin yanýndayým devletin memuru maskeyi takmýþ evde eþine uzak dur yaklaþma diyor.
O eskidenmiþ dostum. Yeni sistemde devlette kimse insiyatif almýyor.iþ en yukarýdakinin haberi olmadan yürümüyor.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Zor zamanlar gercekten.
Ýthalat ve ihracat sistemini ekonomi Bakanlýðý e devlet üzerinden yürüyemiyor. 1996 yýlýnda ilk belgemi almýþtým. 25 yýldýr sistemi iyi bilirim, devleti Malasef çalýþanlarý vuruyor. Devletin çýkardýðý kolaylýklarý çalýþanlar yüzünden göremiyoruz. Bilgisayar elinde sen evdesin her þey senin istediðin gibi uzman incelemiþ daire baþkaný yada bölüm müdürü sadece e onay verecek. Hani mühür bile istemiyor sistem. Bu çok basit bir þey ya biraz zoru varsa ticaretle uðraþan diðer insanlarýmýz ne yapacak.
Abi 94-01-08 krizlerini görmeyen yaþamayan çok insan var. Yada unuttular. Abd de bir fon yada benzer þey dün temerrüt yemiþ deniyor, Azeri’de manat verip dolar bulamýyorlar, bende her þey dolar, risk sýfýr. Tam iþ yapacaðýz devlet kapalý. Üstelik sacýn ucuzlayacaðýný biliyordum, þimdi 100 dolar düþüðe sac aldým, kdv ödemeyeceðim ama devlet bir belgeye gelip onay vermiyor. Hayat devam etmek zorunda.
Son düzenleme : KIZILDAG; 21-03-2020 saat: 18:40.
Yer Ýmleri