Dört otomotiv þirketi, Kuzey Amerika’da korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kapatma kararý aldýklarý fabrikalarýn tekrar açýlmasý için çalýþmalar yapýyor. Fabrikalarýn, Nisan ayýnýn ortasýnda yeniden faaliyete geçmesinin planlandýðý aktarýldý.
Dört otomotiv þirketi, Kuzey Amerika’da korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kapatma kararý aldýklarý fabrikalarýn tekrar açýlmasý için çalýþmalar yapýyor. Fabrikalarýn, Nisan ayýnýn ortasýnda yeniden faaliyete geçmesinin planlandýðý aktarýldý.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
666 dostum sevgili ortaklar, dünyada geçmeyen yani insanlýðýn sonunu getiren bir salgýn henüz yok. Domuz gribi H1N1 bir influenza türü ve aþý geliþtirilebilen bir virüs. Corona virüse karþý henüz bir aþý yok ve kesin bir antiviral tedavi bulunmadý. Trafik kazalarý ve influenzadan da þu kadar insan ölüyor diye rasyonalizasyon doðru deðil çünkü bu ekstra öldürüyor. Covid nedeniyle olasý ölümler diðerlerinin sayýsýný azaltmýyor.
Nature Medicine isimli dergide aralýk 2015 de yayýnlanmýþ bir makale var.
A SARS-like cluster of circulating bat coronavirus shows potential for human emergence
Merak eden internetten bulup bakabilir. Özet Türkçesi þu;
Bir grup araþtýrmacý (2 kiþi Çin bilimler akademisi Wuhan biyogüvenlik lab. görevlisi) yarasalarsa bulunan bir coronavirüs türüne SARS coronavirüsünün spike proteinini (virüsün ACE2 reseptörünü kullanarak hücreye giriþini saðlýyor) kodlayan geni aktararak Chimeric yani hibrit bir coronavirüs yaratmýþlar. Bu virüsle in-vitro ve in-vivo deneyler yapmýþlar. Antiviral tedavi ve aþý denemeleri yapýlmýþ ancak hiç bir baþarý elde edilememiþ. Makalenin sonunda insanlýk böyle bir virüsle karþýlaþýrsa katastrofik sonuçlarý olur demiþler.
Derginin ismi sayýsý makalenin adý yukarýda fake olma ihtimali sýfýr. Ýlk aklýma gelen acaba bu salak bilim adamlarýndan biri virüslü bir yarasayý yanlýþlýkla doðayamý býraktý oldu.
Sözün özü doðal seleksiyon böyle bir þey, zayýflar ölür güçlüler kalýr. En fazla bir kaç aya bu iþler biter.
Asi gelistirilmemesinin sebebi de fizibilite analizi. SARS'a da yok mesela, cunku ROI'yi yeterli gormemis big pharma. Burda iyice panik korku yayip, koronayi salip ne guzel senelerce sagacaklar inekleri.
Yanliz yaslilarin olmeleri big pharma'nin isine gelmez. Insan hayatinin son 5 senesinde, onceki 65 senenin 10 kati sagiyorlarmis.
Kizamik ile sucicegi 50 metreye kadar ucabiliyormus. Yarim metre ucamayan sey hayatimizi mahvetti, evlere hapis etti bizi.
Bunlarin bir exit plani da yok. Kapattilar her tarafi. 2 sene mahkum kalacagiz suc islemeden.
Korona orda, zorona burda... doktor olduk. 8 sene egiimini almaktan yirttik diyorduk... takkkkk. sabah aksam okuyoruz arastiriyoruz.
Bütün bu tarz virüslerin uzakdoðu dan çýkmasý tesadüf mü. Görüntüsüne zor bakabildigimiz canlýlarý soya sosuna batýrýp -bazen çið olarak- ziyafet çekiyorlar. Þimdi diyebilirsiniz ki bizim de midye, kokoreç,billur yememiz,bazý kültürlerde ayný düþünceyi yaratabilir.
Evet ama sorun burada igrenme ve damak tadýndan çok öte. Bilimadamlarýna göre yabani hayvanlarda yaklaþýk 1,7 milyon çeþit virüs bulunmasý yüksek ihtimal.
Sars,korona vs virüsleri yarasa,misk kedisi,yýlan vs. hayvanlarla iliskilendiriliyor.
Dünyanýn eve kapanma ve dýþarýda hayatýn durma noktasýna gelmesi.Süreç uzarsa ne olacak?Nereye kadar içeride durulacak. Tabi ki doktorlar yan etkisi çok olan bir ilacý yazarken gözönüne aldýðý þey olacak.Olasý fayda/zarar karþýlaþtýrmasý.
yeni bir çin seddiyle bu sorun çözülür.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri