vallahi ilk defa hükümet edenleri çok demokrat gördüm.
ohali kiþiye býraktýlar.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Dün evvelki gün büyük þehirlerde tv den izlediðim kadarýyla sokaða çýkmama iþi baya iyi gibiydi ,Bugün 1 saat önce araçtan çýkmadan þöyle bir turladým merkezi çok delen var tavsiyeyi ..birçok esnaf da açmýþ mekaný
Valla KIZILADAÐ bu iþ böyle yürümeycek gibi
3-4 gündür hastaneye gidip geliyorum. kocaeli vaka sayýsýnda toplam vakanýn yarýsýna sahip. Trafik bugün çok arttý sadece dün biraz sakindi. hastanelerde ilave yerler acýlýyor, temizlikcilerin odasýný dahi boþalttýlar, hazýrlýk yapýlýyor. kati bir yasak olmadýðý sürece isteðe baðlý ohal olmaz. kademeli bir þekilde yasakla geçiyoruz, ancak bu hastalýk kimseye bulaþmasýn, bulaþtýðýnda psikoloji kesinlikle sýfýra iniyor onu gördüm. Özel sigortalarýn dahi karþýlamadýðý bir durumla karþý karþýyayýz. Sorun ise ekonomi etkilenmesin diye yasaklar kademeli geliyor, devlet içinde bir paradoks var. Bu hafta bunun nedenlerini anlayacaðýz.
devlet ekonominin cortlamasýndan korkuyor.
insanlar geçimini saðladýktan sonra ölenlere razý olur anlayýþýnda.
Daðýtýlan bu krediler geri gelir mi sizce?
Geliyor merak etme. 100 senelik bankanin bir yere gidecegi yok. Olmazsa spa havuz falan aciyor.
Vay demek turizm bizi de vurdu, simdi aklima geldi Mardan Hotel.
Çinliler, yetkililer tarafýndan gerçek rakamlarýn saklandýðýný düþünüyor. Dailymail gazetesinde yayýnlanan rapor, Çin'in pandemi kabul edilen korona virüs konusunda yanlýþ bilgiler yaydýðýný ve gerçek ölü sayýsýný gizlediðini öne sürüyor.
Vuhan'daki bir cenaze evinin, ölülerin küllerinin saklandýðý özel vazolardan 5 bin adet sipariþ vermiþ olduðu bilgisinin sýzdýrýlmasý, endiþeleri daha da artýrdý. Ýddialara göre Çin'de her gün 500 ve 3 bin 500 arasýnda aile cenaze teslim alýyor.
Vuhan'daki krematoryum verilerine göre korona virüsü salgýnýnda þehirde ölen kiþi sayýsý 40 binin üzerinde.
Yer Ýmleri