neyse trump bir iki aya görevden alýnýr diyorlar.
neyse trump bir iki aya görevden alýnýr diyorlar.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Anladim anlatmak istedigini KIZILDAG. Cok dogru.
2019 8 mart 12 yýllýk genel müdürlük iþimden ayrýldým, 60 gün sürekli yürüdüm, günlük 8-10 km. acaba yanlýþ mý yaptým diye. ama iþimde kýsmende olsa bir insan hazinesi olduðumu biliyordum. yakýn bir markete asgari üçretle müracaat ettim, hiç düþünemden, market abi senin yaþ 47 olmaz dedi. normalde 3-5 seneden fazla çalýþmasan kendime bakacak param vardý. tam o günlerde boru profil fuarý açýldý tesadüfen orada birileri ile tanýþtým, 1 mayýs gibi odur budur onlarýn iki fabrikasýný yönetiyorum.
Özetle bir aile geçindirmek grurla kibirle olmaz, realite ile olur, özel okula giden çocuðun son 2 yýl baþka okula gitmek istemez, kazandýðýn hayat standardýný korumak zorundasýn.
Devlet yöneten de bir babadýr, bizde onun çocuklarýyýz, çalýþarak daha müreffeh bir yaþam standardý ise hedefimizdir. O yüzden devlete devlet baba denir. Devlet baba kin gütmez, devlet baba çocuklarýnýn geleceði için one minut da der gerektiðinde, ama gerektiðinde. Önce HALK gelmeli, devleti oluþturan halk.
IMF bize düþman gösterildi, öyle deðil, IMF bir kredi saðlayýcý ve ÞAHNA'nýn dediði gibi verdiði parayý kontrol eden bir kurum, borc geri ödenecek mi ödenmeyecek mi.
Dünyanýn ana hammaddesi 2007 yýlýnda 150 dolar göre siyah elmas bugün 20 yýl önceki deðeri 19,5 dolara geriledi. Fazla deðil 2017 yýlýnda 74 dolar görmüþ bir hammadde. Bu 74 dolar mý yalan, yoksa þu an yaþanan 19,5 dolar mý. COVÝT sakinleþmesi ile siyah elmasýn 40 dolar rakamýný görmesi muhtemel. Dow yada bist önemli deðil, izlenecek tek kriter petrol ve ons olmalý.
Kara gün paralarýný, yedek akçeleri ekonomideki en ufak bir olumsuzlukta harcamamak gerekiyormuþ... O günlerde baþka bir formül bulup, iþte þimdi bu kara günlerde, devreye sokulurdu.. Oda kalmadý sanki. Ýç kaynaklarý yerinde ve en kötü günde kullanmayý bu korona ilede öðrenmiþ olduk. Artýk tecrübe ile sabitleþir. Ýþsizlik fonunda 130 milyar var diyorlardý... varsa bunu kullansýnlar... Buda yoksa mecbur IMF. Baþka mucize bir formül bulunursa dua ederiz tabi. Neticede hepimiz ayný gemideyiz.
Senet alýp taþýyor veya ara sýra satýyoruz, bunu yapan çok kurum ve yatýrýmcý var, neden tamamý bunun yerine vob da short yada long denemiyor. Yada neden dolarý short long yapmýyoruz. Neden forex hesabýmýz yok. Çünkü fiyat geçicidir, kaldýraç ise DELÝCÝDÝR.
O halde merkez bankasýnýn vob da dolara yönelik alýcý satýcý olmasý ne anlama gelir. Senin merkez bankanýn o platformada ne iþi var. Merkez bankasýnýn kaynaklarýný neden bu türev piyasasýnda kullanýrsýn.
Türev piyasalarýný bu þekilde kontrol edebiliyorsan, senetlerin baþýna BÝST'in baþýna hakan atilla deðil, Galip Öztürkü getir, Mecnuru getir, sarýyý getir, oradan da parayý götürürsün, olmaz mý. Ütülende bizim gibi yatýrýmcýlar olur.
Yer Ýmleri