Abd,yaptırım davalarına pragmatist yaklaşıyor.fransa ya mesaj vermek istedi,ve bnp a cezayı verdi.abd-fransa arasında,derin ayrılık ve çatışma alanları var.ve bu durum trumpın fransa ziyaretinde basına da yansımıştı.
Abd,yaptırım davalarına pragmatist yaklaşıyor.fransa ya mesaj vermek istedi,ve bnp a cezayı verdi.abd-fransa arasında,derin ayrılık ve çatışma alanları var.ve bu durum trumpın fransa ziyaretinde basına da yansımıştı.
https://www.wsj.com/articles/bnp-9-m...ast-1404189831.
Okursan mahkeme yapýldýðý görülüyor, mahkeme kayýtlarýndan söz ediliyor.
Bizimki gibi mahkeme oldugunu zannetmiyorum. Cunku orda "Attorney General" diyor. Baskana bagli bunlar. Hepsi bir araya geliyor inceleyip karar veriyorlar. Tabi ki yasal olmasi icin mahkeme kayitlarina gececektir, sonucta BNP'nin ABD'de subeleri var. Gizli yurutuluyor bunlar.
Mesela "BNP Paribas'in mahkemesi su tarihte" diye bir yazi bulabilir misin konuyla ilgili?
Bunlarin hicbir onemi yok artik yildiz. Ayni sey sonsuza kadar fiyatlanmaz, senelerdir mahkeme geyigi var. Ne olursa olsun mahkemeden de OFAC'tan da farketmez. Fiyatlandi.
Kaldi ki su icinde bulundugumuz durumda bu bankanin mahkemesi kimsenin umrunda degil.
#USDTRY : 2 yýllýk yükselen kanal bandý ile düþen direnç noktasýnda cuma kapanýþý gördük. RSI negatif uyumsuzluk ile direnci kýrmasý çok zor! 5,90 kanal desteðine an itibariyle rota çizilebilir.. Dünya resesyonun eþiðindeyken gelip gelebildiði yer 6,75! ...... tayfun kardeþimiz dolar Ýçin kanalý geçemez satýþ gelir demiþ, birazdan borsa Ýçin çizdiði ve yazdýðýný eklerim.
#XU100 : 12 yýldýr analiz yaparým, ralli kelimesini çok nadir kullanýrým bu güne kadar da ne zaman ralli dediysem istisnasýz gerçekleþmiþtir. Þimdi de gördüðüm kadarýyla haftaya baþlamak üzere borsalara güçlü bir alým gelebilir. Biz de ilk etapta 100 bini deneyebiliriz!..... bizde sadece bir yöne düþünce yok, her görüþü inceliyoruz, tayfun emek vermiþ borsa Ýçin yazýlanlar yukarýda.
Bu arada isctr hissesiyle ilgilenen var mi.O da çok düþmüþ. Dd 0.35
Hulk un yarýsý ile trampa edilir gibi sanki?
ÝÞ C ile ben ilgileniyorum. Diybilirim ki bankanýn 80 binde biri benim..ÝÞC bir holding; malum iki þeyden baskýlanýyor. Biri parti hisselerinin hazineye geçme söylemlerinin , icraata da geçmeyip yaklaþýk 2 yýldýr belli aralýklarla söylenip belirsizliðin artýrýlmasý. Bu yabancýný hiç sevmediði bir ortam. Ýkincisi Þiþe Camýn iþtiraklerinin birleþme hikayesi. Burda da þirket 5.3 lerden geri alým açýklamýþtý. Bu ise þirketi , dolatýsý ile ÝÞC yi baskýlýyor. ÝÞ C nin deðeride 3 . 3 milyar dolara kadar düþtü. Bence sadece Þiþe Cam ve ÝÞGYO, sigortalarý o fiat eder. Kuramazsýn yani bu þirketleri. Kredilerinde ki en büyük sýkýntý 500 milyon dolara Telekoma kullandýrýlan malum kredi idi. Bu kredi Akbank 1.5 milyar dolar, Garanti 1, ÝÞC ise 500 milyon biliyorum. Son durum nedir ne kadar geri alýndý bilinmiyor. Burda süre de 2023 e kadar. ÝÞ C, 6 milyar TL 2019 karý var. Ben ÝÞC yi bankadan ziyade bir holding olarak görüyorum. Ayrýca hazine, þayet ÝÞC hisselerinin yüzde 28 ini alýrsa , Geri kalan iþ sandýk ve hazine , çoðunluðu saðlamak için, halka açýklýk oranýna talep göstererektir. Farklý hesaplar olabilir, yerli yabancý. Basit bir beklenti olarak görmemek lazým. 2018 lerde papaz krizinde sert düþen hisse 4 lerde konsolide olup , yukarý çok sert tepki vermiþti. Selamlar...
Yer Ýmleri