Dunya siraya gecmisMuahahahaha. Magaradan disari biraz baksaniz daha rahat gorulecek ama... cami da yok ki.
V tipi olmayacaktýr. yatayda 2-3 yýllýk serüven baþladý. Borsalarýn her %10-15 yükseliþine Sert düþüþ gelecektir.
Bazý oyun salonlarýnda olan sopa ile kafasýna vurulan oyun vardýr bilirsin10 delik var birinden canavar çýkýnca sopa ile kafasýna vurup geri indiriyorsun. iþte borsalar þirketler 2-3 yýl bunu yaþayacak.
Hatta abartayým. Çin dünya ekonomisinin lokomotifiydi üretim bandýydý.
Çindeki yýllýk geliþimin düþmesinin olasý global etkilerini bu forumdaki kimse tahmin edemez.
Bir dönem avrupa ve balkanlardaki üretim bandýnýn çine kaymasý gibi.
Þu anda çin ile yapýlan her iþ farklý yönlere fraktal yapýda daðýlabilir.
Global geniþleme ülkeler düzeyinde farklý sorunlara yol açabilir.
Gene 1 yanýlgýn var. FED karþýlýksýz para basmadý. o parayý emlaklara göre bastý. O para ile toksik atýk denilen ve patlayan emlak + türevlerini satýn aldý.
Þöyle düþünmek lazým. Boðazda 10 milyar dolarlýk evler var. Kriz çýktý diye 5 milyar dolara satýlýyor çünkü adamýn 1 milyar dolar borcu var.
iþte o basýlan para karþýlýðýnda 10 milyar dolarlýk evleri 5 milyar dolara aldýlar. Ve evin sahibi borcunu ödedi iþlerini yürütmeye devam etti sektör döndü.
Toksik atýk ve evler uygun koþullarda isteyenlere devredildi. Para karþýlýksýz deðildi ve buhar olmadý.
Burada para basmalarýnýn anlamý ve konusu bana göre çok farklý. Virüs ile ilgili çözüm kollarýný çalýþtýrmak. ilaç ve türevlerinin desteðini saðlamak.
Havayolu, turizm, vs... Neyse gereksiz kafa þiþirdim.
2 konudada FEDin amacý Borsalara para sokup finansal piyasayý kaldýrmak deðildir.
Finansal çarkýn dönmesi için gereken destektir. Tabiki yansýmasý borsalara olur. Borsa eski deðerlere döner yükselir.
ama virüs konusunda dönüþ V olmayacaktýr. Çünkü basýlan para ile emlak geri alamayacak.
Mesela þöyle bir bilgi verebilirsen hepimiz kazanalým.
Bioloji ve biokimya gibi konularda en iyi arge yapan þirketler hangileri global çapta hangi borsadan alabiliriz.
Firmanýn kar oraný, sermayesi, yatýrýmlarý, fiyat kazanç durumlarý, uluslar arasý antlaþmalarý. gibi..
Bilgine güveniyorum.
pegileri çaksaydýn ortak
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Çok güzel bilgi teþekkür ederim.
Buradaki þu bilgiye dikkat çekmek iyi olur. V düþünenler için...
"Piyasalar U hatta L þeklinde kötümser bir senaryoyu fiyatlýyor
Hastalýðýn kontrol altýna alýndýðý ve hayatýn normale döndüðü baz senaryoda 2021 yýlýnda küresel ekonomide V þeklinde (%3-%3,5)
bir canlanma öngörülüyor. Salgýnýn üç ayda kontrol altýna alýnamadýðý ve/veya sonbaharda geri geldiði kötümser senaryoda dünya
ekonomisi %4-%5 geriliyor. Ýflaslarýn ve iþsizliðin arttýðý, öngörülebilirliðin azaldýðý bu senaryoda 2021 yýlýnda ekonomide U þeklinde
(%1- %2) sýnýrlý bir toparlanma görülüyor. Mevcut piyasa deðerlemeleri küresel büyümenin 2021 yýlýnda U þeklinde hatta L þeklinde
seyrettiði kötümser bir senaryoyu fiyatlýyor. "
O kadar güclü zengin bir ülke olduk.ki. bu 18 yýl içinde tarifi imkansýz.
Deprem olur kýzýlay sm atar 10 tl yollasana ( kýzýlay ispanya.ya italya.ya maske yollamakla meþgul. kendi vatandaþýný yok sayýyor.)
Virüs.te sms gelir 10 tl yollasana.(Kanal istanbul ihalesi yapýlýyor.Ahlattaki sarayýn son hýz yapýmýna devam ediliyor.)
Bedava kek var çay var. kek çayda yalan oldu ya.her neyse artýk.
Valla 666 Ortak kusura bakma ancak bu kadar yumuþattým yazýmý.![]()
Yer Ýmleri