Hiç biri gece saat 22 de alýnan karara bir laf etmedi. Koca metropol, sen iki saat sonra yasak baþlayacak de... tabi sýkýntý çýkar. Milletin ekmeði var mý? Cebinde parasý var mý?
Medyamý varki biraz da eleþtirsin... O virüs dün gece hiç olmadýðý kadar yayýlmýþtýr.
Kararlar, insanlar hazýrlýk yapabilecek kadar önce açýklanmalý.
Her þeyi yaþayarak öðreniyoruz maalesef
Sen nerede yaþýyorsun?Millet maskeler elimizde kaldý diye aðlýyor.Eczane sana verseydi senin ki gelince yerine koyardý hiçmi tanýdýk eczane yok.Burada çok taraflý yazýlar yazýyorsun hoþ deðil.Ayrýca olaylar ayyuka çýkmýþ satýþ yasaðý gelene kadar eve bir 50 lik paket mi koyamadýn?
Ayrýca dün akþam eleþtirileri de çok yanlýþ.bence gece 01:00 da gelmeliydi yasak.Bakan düþünemedi saat 20:00 marketlerin kapalý olmasý lazým.Bu zamana kadar evlerine un+makarna mý alamamýþlar.Hadi onu da geçtim gerçek ihtiyacý olana bir telefonda geliyor zaten.
Ben en son yýlbaþý haftasýnda bir AVM gördüm.2 kez ocak ayýnda eminönüne istemeyerek mecbur olduðum için gittim.Maksimum dikkat ederek minimum temasla iþimi hallettim geldim.Herkeste biraz kendinden sorumlu bazý durumlarda.Bu konularda bari baþkalarýný eleþtirmeyin.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
BBC'de kolonya ile ilgili anasayfada yazi koymuslar: http://www.bbc.com/travel/story/2020...hand-sanitiser
Pardon biraderde bence sende taraflý yazýyorsun.
Sen nerede nasýl yaþýyorsun bilmiyorum ama ayný ortam koþullarda yaþamýyoruz diye yanlý yazdýðýný þeklinde milleti yaftalama hakkýný sana vermez. 50 paketi kim kenara koyuyor.
Eczane bana da vermedi. Satýþý yasak olmasýna raðmen Market zincirinin birinin kasasýndan 3 adet satýn alarak alabildim.
Marketler nerede 8 de kapanýyor.. þakamý yapýyorsun. bizim buradaki marketler 1 e kadar açýk. mahalle aralarýndaki bakkal türevleri bile 11e kadar açýk. Bakan neyi düþünememiþ. O kadar danýþman o kadar para nereye akýyor.
Herkes ayný standartta kalitede yaþamýyor. Burada çalýþan bazý iþçiler hafta sonu alýþveriþ yapýyorlar ! Hafta sonu için.
Sen Cuma akþamý 10da yasak getirsen adam almak için tabi dýþarý çýkar.
Yan binada eski evine bakýp foto çekip dönmek için gelen adam burada mahsur kaldý. Komþular bir þeyler verdi.
Bugün bahçede çay içtik konuþtuk.
Ýnsanlar normal koþullarda yaþamýyor sigara triyakili var alkol baðýmlý olanlarý var Ne yapacaklar.
Sen sarayda oturuyorsun diye elinin altýnda malzeme var diye halkýnda stoðu olduðunu düþünemezsin.
iyice halktan kopuk saray zihniyetine sardýlar.
Bugün sabah gelen telefonla fýrladým hayvanlarýn canýný kurtardým. Sahibi karþýda kalmýþ polis çevirmiþ 12 geçti diye.
Bence yanýt verme yersiz olur. Anlamaya çalýþ.
Katýlýyorum kardeþim sana. Tamamen yanlýþ bir uygulamaydý.
Pazar günü imf ile görüþme mi var yoksa yardým alabilmek için bizde karantina uyguladýk evden çýkartmadýk diye
acele çýkartýlmýþ bir karar olabilir mi ???
Benzer konuda bizde virüs yok diye 1 ay iddia edip para yardýmý mevzu olunca bir gecede dökülmüþtü kaç bin kiþi var diye...
ben mi yanýlýyorum yoksa böyle bir þey gerçekten olmuþ muydu ???
ayrýça çat diye 10 damý karar çýktý. o an a kadar hazýrlýk yapýlmadý mý hiç konuþulmadý mý.
Demek ki saatler öncesinden düþünülen konuþulan bir konuydu...
Kararýn uygulanýþý planlamasý tamamen yanlýþtý.
Eðer o kiþilerden biri diðerine bulaþtýrdýysa o gece. 2 günlük yasak ile neyi engelledin.
Bulaþanlar 14 gün sonra yeniden bulaþtýracak...
Eðriye eðri doðruya doðru demediðimiz sürece ülkemizi daha kaliteli yapamayýz düzeltemeyiz.
Pardonda o saatte o araçlarýn paniði neymiþte evdekal kampanysý varken acele ve panikle kaza yapmýþlar ?
gezintiye mi çýkmýþlar araç motorlu araç konvoymu yapýyorlar.
Birisi medyaya yanlýþ verdi diye bütün medya mý suçlu.
Hemen algý operasyonuna baðlýyorsunuz. Her þey sizin zihniyete göre algý operasyonu.
Süttten çýkmýþ ak kaþýk deðil mi yönetimdeki herkes. Ayakkabý kutularý, fetö, darbe her þey deðil mi.
Býrakýn bu iþleri. Kimse rant peþinde deðil.
Süreci doðru düzgün yönetemediler cuma akþamý bir kez daha net bir þekilde görüldü.
Ayrýca asla birlik olamayýz çünkü kendileri sürekli dýþladý ve taraf olmayan bertaraf olur dedi.
Gelelim söylediklerimin finansla ne ilgisi var
Gerçekler bu. Kabul etsende etmesende halk dolar almaya devam edecek.
O halk borsaya girmez. O halk açýklanan ekonomik paketlere rasyolara inanmaz.
O halk dolardan altýndan vazgeçmez.
Yabancý gelmez yabancý gelmeyeceði için o borsa usd bazýndaki bant aralýðýný bir daha göremez.
Ne zaman Saray yýkýlýr tekrar çoðulcu sisteme geçeriz. Ne zaman yönetim deðiþir o zaman gelir.
O zamana kadar finansal piyasada yeni zirveler beklemiyorum.
Halk fakirleþmeye devam ediyor nokta.
Bak biz seninle siyasi anlamda zit görüþlü yüz, olabilir dogaldir. Fakat senin yazýlarýn siyasi boyutuda geçiyor tamamen hayal alemindesin kurgu yapiyorsun o kurgularada baþkalarýninda inanmasýný seni desteklemesini istiyorsun.
Ben yasadiklarimi gorduklerimi bilirim senin yazdýklarýn benim icin bir sey ifade etmez.
Ben yalniþa yalniþ demeyi, doðruya dogru demesini bilirim. Bu hükümetin yalniþ yaptigi seyler varsa onada bu olmaz derim.
Bu hükümet baþarýlý olmasa 20 yýla yakin bu devletin basinda olmazdý, zamaninda hata yapan herkesi sildi atti bu millet.
Sabah aksam heryerde basbas baðýrdýlar, sokaga cikma yasagi gelsin diye muhalif kesim, hükümet üretimi kesmemek icin hafta sonu yapti, cok zekice bir uygulama.
Saat diyorsun, bir gun once veya gunduz aciklansaydi bu izdiham veya kargaþa olmayacakmiydi sanýyorsun?
Almanya harici Avrupa bu illeti yonetemedi, sen kalkmýþ virusun ilk gününden bugüne kadar her gun basina açýklama yapan Saðlýk Bakanýna süreci yonetemedi dersen nankörlük etmiþ olursun , bu arada birinci derece akrabalarimin cogu Tip sektörün de, onlarda duyuyoruz olan bitenleri yapilanlari ve yorumlari.
Hafta sonu neden tatil oldugunu yedi yaþýndaki çocuða sorsan anlatýr sana, ben yinede soyleyeyim bizim millet pikniði gezmeyi içmeyi sever havalar ýsýndý malum buna önlem amacli yapýldý. Ýmf imiþ bu kadar da degil artýk...
Halk fakirlesti öylemi ya sen farkli bir ülkede yaþýyorsun , yaþýn oldukca küçük veya 1970 /1980/1990 li yýllarda yaþamadýn biz yaþadýk gördük.
Kafanýzý çevirin bakýn biraz çevreye, siyasi yaklaþmayýn , annem abilerimizin okul kiyafetlerini , beyaz kolalý yakalarýný, gömleklerin yakalarini ters çevirir giydirirdi, siyah önlükleri ters çevirir rengi bozarmis taraflarini cevirir öyle giyerdik. Ayakkabilari 2 numara büyük alir giyerdik ayaðýmýz büyüyünce olsun diye...
Çalýþýrken saðlýk karneleri olurdu, vizite kaðýtsýz sizi devlet muayene etmezdi senet imzaltirdi , iskazasi bile olsa bakmazlardi, simdi hastahane ve doktor begenmiyoruz.
Eskiden bankadan maaþ diye bir sey yoktu, sirket cagirir maaþýný elden cani istedigi zaman verirdi, issiz kaldýðýn zaman bitmistin açtýn, bak þimdi iþsizlik maaþý, yasal haklarýn hepsi resmi gir internete tek tuþla isini hallet.
Senin fakir dedigin her evde Ýnternet, her ev sakininde cep telefonu , laptop bilgisayarlar kapýda bekleyen en az bir araba, aksam evde yemek yemiyor toplum, kahvalti icin restaurantlar gidiyor, tatil yorelerinde oda bulamazsýn sezonda say say bitmez...
Eskiden mahallede olursa bir araba olurdu oda varsa bulabilirsen hastandigin zaman acil durumlarda ambulans yoktu varmi ötesi.
Yaþlýlara sunulan hizmetler,hastalara sunulan hizmetler, enerji politikalarý, vergi reformlarý, askeri teknoloji anlamdaki baþarýlar , eðitimde teknolojik baþarýlar yaz yaz bitmez.
Sen hic kriz görmemiþsin 1986 krizi 1999 krizi kac kiþinin yuvasý daðýldý hayatlarý söndü.
Sabah marketcim ile konuþtum, ne oldu aksam marketi acmissiniz dedim, bana dedi ki abi keske acmaz olaydým dedi gelenler ya ekmek yada sigara ve alkol icin geldi dedi, ekmek zaten yok hadi sigarayida anladim dedi ama alkol icin gelenler satis yasaðý olmasina raðmen almak icin cok uðraþtýlar kavga ettik dedi.
Yani dun ekmek hariç, o akýnýn sebebi içki ve sigaradýr.Cok fakirlestiya toplum kasa kasa içkiler sigaralar ... Bunada bir fikir yürütursun sen simdi ben sigara kullanan alkol konusundada sosyal iciciyim.
Tabi bunlar bir alt yapýnýn getirisi. Yillarin emeði.
Ýþini iyi yapan gerçek haberleri veren bir medya neden suçlu olsun, bizim sözümüz yalan haber yapýp mllete servis edip , ülkeyi karýþtýrmak isteyenlere.
Þimdi bir bakýn nereden nereye gelmis ülke, yazýlacak cok sey varda yazamýyorum, uðraþmak istemiyorum..
Oz eleþtiri yapin biraz, açgözlü olduk, doyumsuz olduk, yetinmeyi unuttuk..
Yer Ýmleri