Yabancýlar, uzun zamandýr hiç alým yapmadan , aðýrlýklý olduklarý senetlerden kaçarcasýna aralýksýz çýkýyor. Satarken arkalarýna bile bakmýyorlar. Endeks 124 bine sadece yerli ile gidiyordu. Burdan satýn dedim. ÝÞC de ise yüzde 51 seviyelerine geldiler ki diðerlerine göre bu oran nisbeten halen yüksek sayýlýr. Halk Bankta yüzde 38 lerde. Halkla kýyaslamamýn sebebi her iki hissede oluþan aðýr belirsizlik. Ýktidarýn ýsrarla gündemde tuttuðu malum hisselerin hazineye geçiþinin kanun teklifinin meclise gelene kadar da çýkacaklarýný öngörmek zor deðil. Kanun teklifinin meclise geldiði gün hissenin taban yapacaðýný öngörmek zor deðil. Ýlerleyen günlerde Anayasa mahkemesi vs. Ayrýca Þiþe cam birleþmesi de son derece belirsizlik getirdi. Uzun sürecek itirazlar ve mahkeme süreçleri de belirsizlik oluþturabilir hissede. Küçük yatýrýmcýda tam bir hayal kýrýklýðý ve kýzgýnlýk var. Çok beklentiye girmemek lazým diye deðerlendiriyorum..Önemli olan portföyü dengeli tutmak lazým. Sýrf bankacýlýk hisselerini taþýmak bu dönemde çok riskli olabilir. Çünkü sýradýþý bir durumla karþýlaþan ekonomilerde dip arayýþý kolay kolay son bulamayacak gibi gözüküyor. Krizin bütün yükünün bankacýlýk sistemine yüklenmektedir. Ayriyeten çok farklý olarak ülke riski ve CDS i taþýdýðýmýz unutulmamalý..PORTFÖY de hisse oraný BÝST in bu seviyesinde yüzde 50 den yukarý olmamalý, DOW da 18.000 seviyelerinin görülmesi þaþýrtmamalý. Çok yabancý teknik analistçiler burayý hatta daha altýný öngörüyorlar. Bu krizin etkileri 2008 dekinden daha aðýr olacaða benziyor. Tamam þöyle para basýldý falan filan. Baþta ABD olmak üzere 200 trilyon dolarlýk borçlu bir finans sistemden bahs ediyoruz. Herkes borçlu herkes bastýklarý paradan ziyade tahvil ihrac etmiþ. Japonya 30 kusur yýldýr ABD kadar para bastý, tahvil çýkardý , çýkardýðý tahvilleri de yine kendi aldý. sonuç ; resesyondan çýkamadý. FED yapacaðýný yaptý , daha ne yapabilir ? Bunu sordum kendime. Yani þapkadan nasýl bir tavþan daha çýkarabilir ki ? Selamlar.

Yer Ýmleri