-

Originally Posted by
hkm
Sn delikan uçaktan paraşütle atladınız.Paraşütü açsanızda açmasanızda aynı kütleye sahipsiniz.Yere inme zamanınız aynımı olur.Paraşütü açdınız 10 dakka açmadınız gene 10 dakka öyle mi.
Mantığınız yine yanıltıyor sizi. Paraşütü açtınız ama aşağıdan gelen rüzgar sizi indirmek yerine daha da yükseltti.
Buna ne diyeceğiz. ?
Hani siz tıpçıların sık sık kullandığı NŞA var ya, işte ben de soruyu ideal şartlar altında şeklinde sordum.
Bir de bana inanmıyorsunuz madem. İlk bulduğum site şu... https://www.onlinefizik.com/agir-cis...usme-hareketi/
-

Originally Posted by
DeliKAN
Mantığınız yine yanıltıyor sizi. Paraşütü açtınız ama aşağıdan gelen rüzgar sizi indirmek yerine daha da yükseltti.
Buna ne diyeceğiz. ?
Hani siz tıpçıların sık sık kullandığı NŞA var ya, işte ben de soruyu ideal şartlar altında şeklinde sordum.
Bir de bana inanmıyorsunuz madem. İlk bulduğum site şu...
https://www.onlinefizik.com/agir-cis...usme-hareketi/
Alıntıladığınız sitedeki son cümleyi okudunuz mu.
-
Ancakla başlayan cümle benim haklı olduğumu gösteriyor.
-
Dedim ya bu soruyu biliyordum Lisedeki fizik hocamız kendi yazdığı iki fizik kitabı olan bir hocaydı.Tartışma benim yazdığım şekilde sonlanmıştı.
-
İdeal şartlar altında da olsa farketmez hacim büyürse havanın ona uygulayacağı direnç kütlelere farklı etki eder.Eğer aynı şartlar varsa
farklı hacimler hava direnci nedeniyle düşme zamanını değiştirir.
-

Originally Posted by
hkm
Dedim ya bu soruyu biliyordum Lisedeki fizik hocamız kendi yazdığı iki fizik kitabı olan bir hocaydı.Tartışma benim yazdığım şekilde sonlanmıştı.
Boşa yazmış o kitapları o zaman hocanız. 
Serbest düşme kütleden bağımsızdır.
-

Originally Posted by
hkm
İdeal şartlar altında da olsa farketmez hacim büyürse havanın ona uygulayacağı direnç kütlelere farklı etki eder.Eğer aynı şartlar varsa
farklı hacimler hava direnci nedeniyle düşme zamanını değiştirir.
farklı hacimlerden ziyade ağırlık düşüşü hızlandırır
yaprakla karpuz aynı anda düşmez.
-
Tama doktor, sen haklı ol.
Hangisi diyorsan o önce düşsün.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules