Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Pizzacı ve de makarnacı tosunlari italyanlar Corona dan kırılıyor resmen
Beslenme alışkanlıkları da bu işte etkili olabilir
Gerçi onların yedikleri makarna değil spagetti idi değil mi
Pardon![]()
Milleti bistte vippta batıran virüsün ilk günlerinde işi basite indirgeyen ve gripten bile daha çok insan ölüyor şeklinde açıklama yapan başta doktor uzman kesimi so eada bunlardan etkilenip internette bu tarz yorum yapan insanlar oldu. Burda bile vardı bu kaç kişi o günlerde yazmıştım sars bile Avrupa borsalarını %24 düşürmüş bu dağa beter etki eder diye. Sars vizilti kaldı corononun yaninda.trumpta pozitif çıksaydı dow %15 eksi açardı. Gerçi varsa bile demezlerdi.
Bugün Küçükyalı balıkçısına kızım için balık çorbası almaya gittim. Normalde pazar günü saat iki de boş masa sayısı 1 ya da 2 olurdu. Dolu masa sayısı 2 ici. Sordum corona dolayısıyla müşteri sayımız azaldı dedi. Umarım bu durumdan az hasar alarak kurtulabiliriz. Kriz etkilenen için krizdir. İşini kaybeden, yakınını kaybeden, geliri azalan vs.
Akıllı ol, "POZİSYONLANMA", FLAT eskiden candı. SEMER seçilirken, EŞEĞİN fikri değil, ÖLÇÜSÜ alınır..! Demem o ki : İNSANSAN fikrini, EŞEKSEN ölçünü alırım...!
Eğer İngiltere ve Fransa virüsü kendi haline bırakıp toplum bağışıklık kazanması yoluna giderse şirketler değil bu çok ülke batar. Dowda 10 bin bizim vadelidede 60-70 binleri rahat görürüz.
Bence Dow'da gelebilecek dip seviyesi 14 bin civarı(kriz seviyesi),18 bin seviyesi de(balonun indiği seviye).14-18 bin seviyeleri arasında hisse senedi için ayrılacak parayla, her 18 bin seviyesinden itibaren bin puan düşüşte %20'lik,14 bin seviyesinde son %20'lik olmak üzere kademeli alışlarla uzun vadeli yatırım yapmak gayet iyi bir yatırım tercihi olur.(Ben böyle bir fırsat çıkarsa değerlendiririm.)
Yer İmleri