Ankete katýlalým arkadaþlar![]()
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=42770
Ankete katýlalým arkadaþlar![]()
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=42770
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bakan Koca : BUGÜN 7.286 olarak gerçekleþti. 1.196 yeni taný kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamýzý kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybýmýz 75’e, hasta sayýmýz 3.629’a ulaþtý.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Türkiye’de günlere göre corona virüs vaka ve ölüm sayýsý
11 Mart: 1 vaka
13 Mart: 5 vaka
14 Mart: 6 vaka
15 Mart: 18 vaka
16 Mart: 47 vaka
17 Mart: 98 vaka 1 ölüm
18 Mart: 191 vaka 2 ölüm
19 Mart: 359 vaka 4 ölüm
20 Mart : 670 vaka 9 ölüm
21 Mart : 947 vaka 21 ölüm
22 Mart : 20345 topl. Vaka 1236 Vaka 30 ölüm
23 Mart : 24017 topl. Test 1529 vaka 37 ölüm
24 Mart : 27969 topl. Test 1872 vaka 44 ölüm
25 Mart : 33004 topl. Test 2433 vaka 59 ölüm
26 Mart : 40290 topl. Test 3629 vaka 75 ölüm
26 Mart : 7286 yeni test , 1196 yeni vaka , 16 yeni ölüm
Testlerin pozitif çýkma oraný %9.01
Vakalarýn ölüm oraný %2.07
Ýcisleri bakanlýðý : vatandaþlarýn sebze, meyve, tahýl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gýda/temizlik maddelerinin karþýlandýðý pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satýþýna izin verilmeyecek.
-Kamuoyunda sosyete pazarý olarak adlandýrýlanlar baþta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eþyasý, çanta vb zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satýþýnýn yapýldýðý tüm pazarlarýn faaliyetleri 27.03.2020 tarihinde saat 17;00 itibariyle geçici bir süreliðine durdurulacak.
-Temel gýda/temizlik maddelerinin satýþýnýn yapýldýðý pazarlarda, Valilik ve Kaymakamlýklarca belediyeler ile iþbirliði içinde, yoðunluktan dolayý virüsün bulaþma hýzýný engellemek amacýyla vatandaþlarýn temel gýda/temizlik maddelerine eriþimini engellemeden, pazar yerleri ve günlerine iliþkin olarak alternatifler üretilerek tedbirler planlanacak.
-Ýl, ilçe ve beldede yaþayan vatandaþlarýn temel gýda/temizlik maddelerinin karþýlanmasý için mevcut pazarlardaki yoðunluk göz önünde tutularak ihtiyaca göre yeni pazar/satýþ yerleri belirlenebilecek.
- Pazarlara iliþkin alýnacak tedbirler kapsamýnda vatandaþlarýn temel gýda/temizlik maddelerine eriþiminde belediyeler tarafýndan doðrudan hizmetin sunumu baþta olmak üzere tedbirler alýnabilecek.
-Mevcut Pazar yerlerinde ve yoðunluðu daðýtmak için belirlenen yeni pazar/satýþ yerlerinde her bir satýþ yeri (tezgah/sergi) arasýnda en az 3 metre mesafe olacak þekilde pazar/satýþ yerleri düzenlenecek.
-Bu amaçla mevcut pazar yerlerinin geniþletilmesi (ilave cadde ve sokaklarýn dahil edilmesi vb), yeni satýþ yerlerinin belirlenmesi, gerek görüldüðünde geçici süreliðine zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satýþýnýn yapýldýðý pazar yerlerinin/parsellerinin bu amaçla tahsis edilmesi tedbirlerinin biri veya hepsi birlikte kullanýlacak.
- Pazar/satýþ yerlerinde ambalajsýz satýlan yaþ sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doðrudan pazarcý esnafý tarafýndan hijyen koþullarýna dikkat edilerek poþetlenmesi/satýþýnýn yapýlmasý saðlanacak. Bu husus pazar/satýþ yerlerinde görevlendirilecek zabýta memurlarý tarafýndan sürekli kontrol edilecek.
- Pazarcý esnafý kiþisel hijyen kurallarýna uymasý konusunda uyarýlarak koruyucu önlemleri alýnmasý saðlanacak; bu husus belediye zabýtasý ve ilgili esnaf odalarý tarafýndan denetlenerek gerekli iþlem yapýlacaktýr.
- Belediyelerce pazar/satýþ yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbir alýnacak.
- Pazar/satýþ yerleri en geç saat 19:00'a kadar faaliyet yürütebilecek; buna yönelik tebligatlar pazar esnafýna yapýlacaktýr.
- Pazar yerleri/satýþ yerlerinde belediyeler pazar esnafý ve vatandaþlarýmýz için el dezenfektaný konusunda destek olunacak.
THY, koronavirüs salgýnýna karþý alýnan önlemler çerçevesinde New York-Ýstanbul uçuþlarýný durdurdu/ Son dakika
Yer Ýmleri