Ankara Valiliði : Bugün bazý yayýnlarda yer alan Ankara 112 Acil Çaðrý merkezi personeline koronavirüs testi taramasýnýn durdurulduðu iddialarý gerçeði yansýtmamaktadýr. 112 Acil Çaðrý Merkezimizde görev yapan tüm personelimizin testlerine devam edilmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Ýtalya'da Kovid-19 salgýnýndan hayatýný kaybedenlerin sayýsý son 24 saatte 570 artarak 18 bin 849'a yükseldi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Altýn üretiminde yýl sonu hedefi 45 ton
Altýn Madencileri Derneði Baþkaný Hasan Yücel, geçen yýl altýn üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kýrýldýðýný belirterek, "Bu yýl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceðini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yýl içinde yýllýk 60 ton ve 15 yýl içinde de ithal ettiðimiz yýllýk 160 ton altýný üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var" dedi.
Altýn*Madencileri Derneði Baþkaný Hasan Yücel, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Türkiye'nin*altýn*madeninde 6 bin 500 tonluk potansiyelinin olduðunu ve bunun yaklaþýk bin 500 tonunun rezerve dönüþtürüldüðünü ifade etti. Yýl baþýnda yatýrým süreçleri tamamlanan ve faaliyete geçen birkaç altýn üretim tesisi bulunduðunu aktaran Yücel, bu sayýnýn artmasý için maden aramacýlýðýnda özel sektörün teþvik edilmesi gerektiðini kaydetti.
Cari açýðýn artmasýnda altýn ithalatýnýn önemli payý olduðuna iþaret eden Yücel, son 20 yýlda Türkiye'nin altýn ithalatýnýn ortalama yýllýk 130-140 tonu bulduðunu aktardý. Yücel, geçen yýl altýn üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kýrýldýðýný dile getirerek, "Bu yýl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceðini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yýl içinde yýllýk 60 ton ve 15 yýl içinde de ithal ettiðimiz yýllýk 160 ton altýný üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var. 160 ton altýnýn fiyatýnýn 9 milyar*dolar*olduðunu düþünürsek bunun ancak 1,9 milyar dolara yakýnýný ürettik. Ciddi destek, planlama ve stratejiyle Türkiye bu açýðý kapatabilir. " deðerlendirmesinde bulundu.
ALTINDA ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI 7,5 MÝLYAR DOLAR
Yücel, bu yýl çýkarýlmasý planlanan yeni maden yasasýnda arama ve üretim izinleri, iþ süreçleri, kamu kaynaklarýnýn kullanýmý ve hassas bölgelerdeki izinlerin, topyekün bir planlama içerisinde deðerlendirilmesi gerektiðini söyledi. Hükümetin mevzuatta þeffaflýða yönelik yenilikler yapma konusunda istekli olduðunu dile getiren Yücel, "Mevzuat önemli ancak bazen iradenin yansýmasý mevzuatla olmuyor. En kýymetlisi dýþarýya muhtaç kalmadan, ülkede üretmek. Ülkemizde üretiyorsak, katma deðeri burada saðlýyorsak, bizim için baþarý budur. Altýn üretimimizin sýfýr olduðu 2000'den bugünlere geldik ve þu an Avrupanýn en büyük altýn üreticisi olduk." diye konuþtu
Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez'in de altýn üretimine ciddi destek verdiðini belirterek, "Ancak bu sadece özel sektör çalýþmalarý veya bakanlýðýn direktifleriyle ilerleyebilecek bir konu deðil. Özel sektör tarafýndan 1,5 milyar dolarlýk arama yatýrýmý, 6 milyar dolara yakýn da tesis yatýrýmý yapýldý." ifadelerini kullandý.
"ALTIN MADENCÝLÝÐÝNDE ÇEVRE HASSASÝYETÝ ÜST SEVÝYEDE"
Yücel, Türkiye'de altýn madenciliðinde çevre hassasiyetine üst seviyede önem verildiðini vurguladý.
Türkiye'de teknoloji, doðaya uyum ve rehabilitasyon projeleri bakýmýndan dünya standartlarýnýn üzerinde altýn madeni sahalarý olduðunu ifade eden Yücel, þunlarý kaydetti:
"Bu sahalarda gerekli önlemler alýnýyor ve sahalar sýnýrsýz denetime açýk bulunuyor. Türkiye'de üretim potansiyelinin ortaya çýkmasýyla birlikte altýn arama konusu çok tartýþýldý. Bu konunun uluslararasý, siyasi ve ekonomik birçok boyutu var. Halkýmýza maalesef yanlýþ bilgiler de aktarýlýyor. Türkiye'nin zengin yer altý kaynaklarýna ve bu kaynaklarý deðerlendirecek kapasiteye sahip olduðu gerçeði çeþitli manipülasyonlarý beraberinde getiriyor. Siyasi partiler, STK'lar, kurumlar konuya alet olabiliyor. Kendi hatalarýmýzý içimizde öz eleþtiri yaparak minimize etmeliyiz."*
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri