Salda Gölü’nden alýnan kumlar nereye gitti?
Salda Gölü’nden alýnan kumlar nereye gitti?
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiyenin gözü önünde, gözünün içine baka baka talan edildi, bazen kendimi Namibya da yaþýyormuþ gibi hissediyorum, gelelim iddialara, kimisi akvaryum kumu, kimisi villalara deðerli kum olarak satýlacak, kimisi de kozmetik sektörünün ilgi alaný olduðu faydalý minaraller barýndýrdýðýný iddia ediyor, birileri bu iddialarý kurcalamazsa ortaya çýkmaz keza kamyonlarca kum kaybolacak deðil ama merakla bekliyorum.
men dakka dukka
'' Ýyi kum deðerli bir þeydir. Ýtalya’nýn Sardunya Adasý kýyýlarýndaki kum, yasalarla korumaya alýnmýþtýr örneðin.
Bu kumu geçen yaz plastik þiþelere doldurup kaçýrmaya çalýþan bir Fransýz çift 6 yýl hapis istemiyle yargýlandý. Bu kumun internet yoluyla satýþa sunulduðunu
yazdý gazeteler. Akvaryumlarda kullanýlýyormuþ genellikle. Salda’nýn kumu daha da deðerli olmalýdýr. ''
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...umlari-6189855
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Honda Türkiye, Kovid-19 salgýný nedeniyle ara verdiði Kocaeli Þekerpýnar'daki üretim operasyonlarýna 20 Nisan'da tekrar baþlayacaðýný açýkladý
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ABD'de yeni tip Corona Virüsü (Kovid-19) salgýnýnda hayatýný kaybedenlerin sayýsý son 24 saatte 4 bin 931 artarak 30 bin 990'a çýktý. / Hürriyet
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Vaka ve ölü sayýsýndaki bu ani artýþýn ABD Hastalýk Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) artýk "muhtemel" koronavirüs vaka ve ölümlerini de rakamlara dahil etmeye baþlamasýndan kaynaklandýðý belirtiliyor.
CDC daha önce sadece kendi laboratuvarlarýnda ve özel ya da eyalet laboratuvarlarýnda yapýlan test sonucu "pozitif" çýkan kiþileri sayýya dahil ederken, klinik bulgularý koronavirüse iþaret eden kiþileri istatistiklerin dýþýnda tutuyordu.
Yurt dýþýnda Kovid-19 nedeniyle hayatýný kaybeden Türk vatandaþlarýnýn sayýsý 320'ye yükseldi.
Yer Ýmleri