Bakan Koca : Kayýplarýnýzda bilin ki sizinle birlikteyiz . Elimizden geleni yaptýk , yapmaya devam ediyoruz
Bakan Koca : Kayýplarýnýzda bilin ki sizinle birlikteyiz . Elimizden geleni yaptýk , yapmaya devam ediyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Erdoðan , Adana'da uygulama noktasýnda polisin "dur" ihtarýna uymayarak kaçmasý üzerine açýlan uyarý ateþi sýrasýnda kazara vurularak hayatýný kaybeden Ali Hemdan El Asani'nin babasý Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüþerek taziyelerini iletti.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Bakan Koca : Bakanlýðýmýz operasyon merkezi ve bilim kurulunu 10 Ocak 2020 tarihinde kurdu , DSÖ hastalýðý pandamý olarak ilan etmesinden tam 31 gün önce . Hastalýðýn ülkemize geç girmesi için erken hareket ettik . Þu ana kadar diyebilirim ki Türkiye bu hastalýkta alnýnýn akýyla çýktý , ama tedbirlere uymaya devam etmeliyiz
Bakan Koca : Filyasyon bu baþarýda önemli bir rol oynamaktadýr , hastanýn temas ettiði kiþilere yoðunlaþtýk ve bunda baþarý saðladýk . Diðer ülkelerin yaygýn tarama uygulamasý baþarýsýz oldu
Bakan Koca : Tedavisi hastane þartlarýnda yapýlmasý gereken hiç kimseyi evine göndermedik göndermiyoruz , evde tedavisi yapýlabilecek hastalarýn da yakýn takibi aile hekimlikleriyle yapýlmaktadýr
Bakan Koca : Hekimlerimizin ve bilim kurulumuzun yaklaþýmýyla bu hastalýkta kullanýlan ilaçlarý farký bir uygulama ile hastalarýmýza uyguladýk ve bunda baþarý saðladýk .
Bakan Koca : Biz hidroksiklorokin ilacýný kullanmama baþladýðýmýzda ABD’de bu ilaçin yararlý olduðuna onay verilmemiþti , ayrýca Çin’de sadece yoðun bakýmdaki hastalara uygulanýrken biz belirti gösteren herkese uygulandýk ve büyük fayda gördük . Bu yaklaþýmýmýzla hastalýðýn zatureye dönüþmesini büyük oranda engelledik
Bakan Koca : Bir farklý uygulamamýzda ventilatorun yoðun bakýmdaki hastalara hemen kullanýlmasý yerine daha ileri durumlarda kullanmamýzla yaþanmýþtýr .
Yer Ýmleri