Afad : Bursa ilimizde yaþanan sel sonrasý kayýp durumda bulunan vatandaþlarýmýzý arama kurtarma çalýþmalarý aralýksýz devam ediyor.
Afad : Bursa ilimizde yaþanan sel sonrasý kayýp durumda bulunan vatandaþlarýmýzý arama kurtarma çalýþmalarý aralýksýz devam ediyor.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ýyi haftalar.
Dünya Saðlýk Örgütü'nden (DSÖ) yapýlan açýklamada, son zamanlarda yaklaþýk 200 yeni korona virüs aþýsýnýn araþtýrma aþamasýnda bulunduðu ve 4 aþýnýn 3. klinik deneme sürecine gireceði belirtildi. Açýklamada, bunlardan Çin'in týp kurumlarý tarafýndan geliþtirilen aþýlarýn dahil olduðu ve iyi giderse dünyanýn ilk Covid-19 aþýsýnýn bu yýl sonuna kadar baþarýlý bir þekilde geliþtirilmesinin beklendiði kaydedildi.
Salgýnýn ilk ortaya çýktýðý süreçte Çin'in Ar-Ge heyetleri aþýnýn geliþtirilmesini ana çalýþmalardan biri olarak görüyordu. Ýnaktive aþý, genetik olarak tasarlanmýþ rekombinat alt birim aþýsý, adenoviral vektör aþýsý ve zayýflatýlmýþ influenza virüsü vektör aþýsý ve nükleik asit aþýsý dahil 5 teknik yolda toplam 12 aþýnýn Ar-Ge çalýþmasý sürdürülüyor. Þu an bir adenoviral vektör aþýsý ve dört inaktive aþý klinik deneme süreci baþlatýldý ve bu dünya çapýnda yürütülen aþýlarýn klinik çalýþmalarýnýn yüzde 40'ýný oluþturdu. Aþýnýn geliþtirilmesinden sorumlu Zheng Zhongwei, þu an Çin'de 5 Covid-19 aþýsýnýn klinik deneme sürecine girdiðini ve üç aþýnýn 2. klinik deneme sürecini tamamladýðýný ifade etti. Zheng Zhongwei, 3. klinik deneme aþamasýný aktif bir þekilde baþlatacaklarýný ve kitlesel çaptan etkisi hakkýnda veri elde edeceklerini, bunun aþýnýn nihai baþarýsý için son derece önemli olduðunu belirtti.
Genel olarak aþýnýn Ar-Ge çalýþmalarý için laboratuvar araþtýrmasý, hayvan deney araþtýrmasý ve insan üzerinde 1. 2. ve 3. klinik deneme araþtýrmasýný geçmesi gerekiyor. Üçüncü klinik deneme, aþýnýn seri üretiminden önceki son aþamasýný oluþturan basamak…
16 Haziran'da Çin Biyoloji Teknoloji Þirketi'ne baðlý Wuhan Biyolojik Üretim Araþtýrma Enstitüsü'nde geliþtirilen inaktive aþýnýn 1. ve 2. klinik deneme çalýþmalarý sona erdi. Araþtýrma sonucuna göre, aþý güvenlik testinden geçti ve hiçbir ters reaksiyon olmadý. Farklý prosedürler ve farklý aþýlama dozlarýndan sonra gönüllüler üzerinde hep yüksek hassasiyetli antikorlar oluþtu. Çin Mühendislik Akademisi akademisyeni Wang Junzhi, bu sonucun mevcut geliþtirilen aþýnýn güvenli ve etkili olduðunu gösterdiðini belirtti.
DSÖ'nün tahminlerine göre, bu yýlýn sonuna kadar bir veya iki Covid-19 aþýsý baþarýyla geliþtirilebilecek. Birden fazla aþýnýn etkili olduðu kanýtlanýrsa ve seri üretime geçilirse 2021'de yaklaþýk 2 milyar aþýnýn üretilmesi bekleniyor.
Çin Uluslararasý Radyosu
Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.
Kastamonu barosu baþkaný : Þehirlerinden Yürüyerek Baþkente Ulaþan 80’e Yakýn Baro Baþkanýnýn Ankara’ya Giriþine Engel Olundu. An Ýtibariyle Mücadele Sürmektedir.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ýzmir barosu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baran Selanik : Bir polis memurunun Gaziantep Barosu Baþkaný Av. Bektaþ Þarklý’ya yumruk atmasý sonucu arbede çýktý. Polis, Ordu Barosu Baþkaný Av. Haluk Murat Poyraz’ý gözaltýna almak istedi.
Adalet Bakaný Gül, baro baþkanlarýnýn yürüyüþü konusunda, "Ortaya çýkan hangi þeye karþýsýnýz? Teklif yok, hangi maddesine karþý çýkýyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakýf olduðumuz bir teklif yok." dedi.
Yer Ýmleri