samiko'ya bir tebligat gelmiþ vergi dairesinden. defterlerini alýp gitmesi gerekiyor! beþ buçuk atmýþ tabii samiko, rebeka'ya demiþ:
- en eski, solmuþ, lekeli ne varsa ver giyeyim, vergi dayresine gideceyim!
kafa daðýnýk, yolda koþarken, karþýlaþmýþ albert ile!
- nereye böyle samiko?
- sorma! çaðýrdýlar vergi dayresinden, tefterleri istiyorlarmýþ! ben de dedim rebeka, "ne varsa eski ver giyeyim!"
- olur mu bre samiko? böyle daha tikkat çekersin! diyecekler bu maksus giyindi böyle yýtýk pýrtýk!
- eeee?
- ne eee? git eve giyin daha orta bir þey!
samiko bir koþu dönmuþ eve. giyinmiþ bir gömlek bir kazak, muhasebeci iþi, çýkmýþ gene yola. karþýdan gelmiþ izak:
- hade bereket samiko, nereye bu telaþ?
- sorma, izakito. çaðýrdýlar sabah sabah vergi dayresinden! böyle. böyle. çýktým gidiyordum, yolda gördüm albertiko. dedi olmaz böyle yýrtýk gitmek, git eve deyiþ dedi, ben de giydim bu kazak, gidiyorum þimdi. dua et olmaz mý?
- sen vazo musun? böyle de olmaz ki? giy kostüm kravat! normal görün, adamlar desin bunun korkacak bir þeyi yok!
- sen da haklýsýn!
demiþ, dönmüþ gene eve samiko. kostüm gravat, çýkmýþ gene yollara. oooo karþýdan gelen kim? yeþua!
- meraba samiko? nereye?
- meraba, meraba yeþua. kusura bakma, sora konuþuruz. çaðýrdýlar sabah sabah vergi dayresinden! böyle. boyle. çýktým gidiyordum, yolda gördüm albertiko. dedi ''olmaz böyle yýrtýk gitmek, git eve deyiþ''. ben de giydim bir kazak, gidiyordum. gördüm yolda izak. dedi sen vazosun! böyle daha kötü. dedi kostüm giyeyim, ben de deðiþtim, gidiyorum þimdi. bakalým ne olacak?
- bre samiko bre! ben da seni akýllý sanýyordum, sen deli misin? öyle onun bunun dediði ilen ne kanýyorsun? herkes bir þey söylemiþ! cýk cýk cýk. gideceksin hahambaþýna! o en iyisini bilir sen ne yapacaksýn!
kafasýný kaþýmýþ samiko. yeþua haklý! doooðru hahambaþýna!
kapýdaki birkaç merdiveni nefes nefese çýkmýþ. tam kapýdan girecek, kapý açýlmýþ, nefis bir genç kýzla burun buruna gelmiþ:
- buyrunnnn! demiþ, yol vermiþ çýksýn. dalmýþ içeriye, hahambaþýnýn yanýna.
- sorma sayýn hahambaþý. sabahtan git -gel, git- gel bittim. bittim. çardýlar vergi dayresinden, tefterleri istiyorlar. giydim yýrtýk-pýrtýk, yolda gördüm albertiko. dedi olmaz böyle yýrtýk gitmek, git eve deyiþ dedi, ben de giydim bir kazak, gidiyordum. gördüm yolda izak. dedi sen vazosun! böyle daa kötü. dedi kostüm giyeyim, ben de deðiþtim, gidiyordum ki, gördüm yolda bizim yeþua, dedi deli olma, en iyisi gidesin hahambaþýna, o sana söylesin, akýl versin! ben de iþte geldim. para dio! söyle bana! ne yapmam lazým?
hahambaþý bir an için durmuþ, düþünmüþ, sakalýný sývazlamýþ, sonra demiþ:
- bak samiko olum. bunun cevabý açýkkk, çok açýkkk! çook basitttt!
- nasin yani?
- az once buradan bir genç kýz çýktý, gördün mü onu?
- eveet! kapýda karþýlaþtýk! güzel bir kýz!
- eveeet! iþte senin cevap o! pazara evleniyor, düðün var, gelmiþ bana sormaya : düðünde mini giyeyim? midi giyeyim? maxi giyeyim?
- ben de ona dedim: "bak yavrum, ister mini giyin, ister midi, ister maxi. ne giyersen giy. pazar akþamý seni zikecekler! annadiiinn samiko?
Bizde Samiko gibiyiz kim gelirse Gelsin bizi zikecekler Sorun maalesef Duzende degil duzulenlerde
SM-G960F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri