Trkiye, kazn her trlsn ayr ayr deneyimleyebilmek iin mkemmel bir yer. Burada yetien biri dnyann baka bir yannda sknt yaamaz.
Re-twittlediklerim katldm anlamna gelmez!
cisleri Bakanligi :
10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasnda Bykehir statsndeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydn, Balkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Eskiehir, Gaziantep, Hatay, stanbul, zmir, Kahramanmara, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mula, Ordu, Sakarya, Samsun, anlurfa, Tekirda, Trabzon, Van) ile Zonguldak il snrlar iinde bulunan tm vatandalarmzn sokaa kmalar yasaklanmtr.
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
cisleri Bakanligi : Kamu kurum kurulular alanlar , eczaneler ve frnlar ak olacak
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
AIK OLACAK YER, LETME VE KURUMLAR
a) Ekmek retiminin yapld frn ve/veya unlu maml ruhsatl iyerleri,
b) Tm salk rnleri ve tbbi malzemelerin (tbbi maske dahil) retiminin yapld iyerleri,
c) Kamu ve zel salk kurum ve kurulular, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin srdrlmesi iin gerekli kamu kurum ve kurulular (huzurevi, yal bakm evi, rehabilitasyon merkezleri, acil ar merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nfusa bir adet olmak zere gre valilikler/kaymakamlklar tarafndan belirlenecek akaryakt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doalgaz, elektrik, petrol sektrnde stratejik olarak faaliyet yrten byk tesis ve iletmeler (Tpra, termik ve doalgaz evrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb datm irketleri,
h) Hayvan barnak, iftlik ve bakm merkezleri,
3- STSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDALAR
a- Bu genelgenin (2) numaral balnda yer alan “Ak Olacak yeri, letme ve Kurumlarda” ynetici, grevli veya alanlar,
b- TBMM alanlar,
c- Kamu dzeni ve gvenliinin salanmasnda grevli olanlar,
d- Acil ar merkezler alanlar,
e- Birinci derece yaknlarnn cenaze defin ilemlerini gerekletirecek ve katlacak olanlar,
f- Elektrik, su, doalgaz, telekomnikasyon vb. kesintiye uramamas gereken tedarik sistemlerinin srdrlmesi ve arzalarnn giderilmesinde grevli olanlar,
g- rn ve/veya malzemelerin naklinde lojistiinde yurt ii ve d tamaclk kapsamnda grevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kurulularnda grevli olanlar,
i- Yal bakmevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, ocuk evleri vb. sosyal koruma/bakm merkezleri alanlar,
j- PTT, kargo ve su datm irketi alanlar,
k- Demirelik ve cam sektr vb. sektrlerde faaliyet yrten iyerlerinin, frn, souk hava depolar gibi almas zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarm ve hayvanclk rnlerinin hasatnda alacaklar,
m- Frnlarda retilen ekmein datmnda grevli olan aralar ve alanlar,
n- Kzlay koordinesinde kan ve plazma ba iin randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dndaki tm vatandalarn evlerinde kalmas esastr.
Daha nceki Genelgeler kapsamnda dzenlenmi olan (salk ve cenaze iin verilen hari) seyahat izin belgeleri (yola km olanlar hari) Pazartesi gn geerli olacaktr.
Ekrem mamoglu : Sokaa kma yasa karar anszn alnmamal. BB olarak bu kritik karardan haberdar deiliz, bilgilendirilmedik. Yarn stanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceimizi bile bilmiyoruz. Ortak akl ve i birlii olmayan her karar sadece kafa karkl ve panik yaratr.
ileri Bakan Soylu: "Sokaa kma yasa, pazardan itibaren devam edecek diye tela sz konusu olmasn. Pazar saat 24.00 itibaryla bitecektir."
Fatih Altayl : ki gn sokaa kma yasa millet birbirini yiyor. Allah bizi virsten deil kendimizden korusun.
cisleri Bakan : Bir panik olduunu dnmyorum / NTV
Yer mleri