Viskozite deeri artnca akkanlk azalr,ters bir balamdr.Bu vurgulanmaya allm.Pek garip gelmedi bana.Neden zerinde durulmu anlamadm.
Fizik sorusu da gzel soru.
Viskozite deeri artnca akkanlk azalr,ters bir balamdr.Bu vurgulanmaya allm.Pek garip gelmedi bana.Neden zerinde durulmu anlamadm.
Fizik sorusu da gzel soru.
SYM : 2020-YKS ‘nin ilk oturumu olan TYT 188 snav merkezimizde gvenle tamamlanmtr.
SYM : Snav tamamlandktan sonra, sosyal medyada bir adayn kitapndan baz ksmlarn paylald grlmtr.
Paylamlarda kitapk numaras da belli olup, sorumlu hakknda yasal sre balatlmtr.
SYM : Yarn YKS’nin tm oturumlar tamamlandktan sonra, planland gibi sorularn tamam kamuoyuyla paylalacaktr.
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Snavdan erken karlan rencilerle ilgili bir aklama yok .
Bir snfta gzetmen , snava girenleri normalden 30 dakika nce snav bitti diye karm .. Bu doruysa snav iptal edilmeli ..
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
Deerli metaller puslu havada parlyor
Ekonomik belirsizliklerin piyasalarda risk itahn kapatmas uzmanlara gre portfylerde altn bata olmak zere deerli metallerin arln artracak.
[https://i]
EMTA27 Haziran 2020
****[https://cdn]*
Evrim KK
COVID-19 pandemisinin neden olduu ekonomik sarsnt piyasalardaki gvenli liman almlarn desteklemeye devam edecek. Bu hafta 1.772 dolar/ons ile yln zirvesine kan altn, 17.75 dolarla son 30 gnde yzde 5 prim yapan gm, 1.900 dolar snrnda gezen paladyum ve 800 dolar gzetleyen platin gibi deerli metallerde fiyat tahminleri yukar ynl revize ediliyor. Altnda 2.000 dolar bile artk muhafazakar bir tahmin olarak kabul edilirken, gmte 23 dolar telaffuz ediliyor. Paladyum iin 2000 dolarn zeri yeniden hedefte. Platinde ise beklentiler daha snrl.
Koronavirsn hasar verdii kresel ekonomiyi desteklemek iin adeta byk bir merkez bankas harekat yaand. Mart ayndan bu yana finansal piyasalara 15 trilyon dolardan fazla para pompaland. Analistler, byk aptaki para enjeksiyonun kresel ekonomi zerinde orta ve uzun vadeli etkileri olacan belirtiyor. Bu devasa sermaye ak, olumsuz kresel byme, negatif faiz oranlar, enflasyonist bask ve satn alma gc kaybyla sonulanabilir. Dier yandan irketlerin bilanolarndaki olas bozulma da izlenecek. Uzmanlar, menkul kymetlerde gzlenen risk itahnn belirsiz olduunu syleyerek, “Deerli metaller puslu havay seviyor ve byle havalarda yatrmcnn portfynde altn gibi deerli metalleri tutmas aklc’ olacak. nk ekonomik grnm en az 2021'in ilk yarsna kadar fiyatlar desteklemeye devam edecek” diyor.
Altnda 2.000 dolar bile muhafazakar bir tahmin!
Altn, gm, paladyum ve platindeki fiyat beklentileri de bu yeni ekonomik koullara gre ykselmeye devam ediyor. ABD’de Bank Of America, u sralar 1.750 dolar civarnda seyreden ons altnda 3.000 dolar beklentisini yineledi. Bankann 3.000 dolar gndeme getirdii raporunda, “GSYH sert bir ekilde daraldka, mali harcamalar ykseldike ve merkez bankalarnn bilanolar ikiye katlandka paralar bask altna girebilir. Yatrmclar altn hedefleyeceklerdir" ifadelerini kullanmt. Goldman Sachs da ons fiyatn kademeli olarak ykseleceini tahmin etti.
Dk seyreden faiz oranlarnn da altna talebi glendireceini belirten Goldman Sachs, Dolar Endeksi’nin deer kaybedecei grnde. Son raporunda kurulu; 3, 6 ve 12 aylk hedef fiyatlar 1. 600 dolar, 1.650 dolar ve 1.800 dolar seviyesinden srasyla 1.800, 1.900 ve 2.000 dolara revize etti. svire rafinerisi MKS PAMP Grubu'nun son aratrmasnda da altn fiyatlarnn 2021'in ilk yarsnda ons bana 2.000 dolara ulamas ngrlyor. Analistler, “Tahminlerimizde nemli bir fiyat artna ramen, senaryomuzun muhafazakar kalacana inanyoruz” diyor. Rapordaki deerlendirme yle: “Kat para deer kaybettii ve piyasalar oynak kald iin, altn nemli lde alm ilgisi ile karlaacak ve gvenli bir snak ve sermaye koruma varl olarak rol oynayacaktr. Altn iin mkemmel bir frtna, hatta mkemmel bir kasrga!
[https://m]
Platinin parat yatrm talebi olacak!
svireli grup, platin ve paladyum iin sadece mtevaz kazanlar ngryor. Beklenti platinin gelecek yln ilk yarsnda 950 dolar seviyesine ykselmesi ancak ortalama 850 dolardan ilem grmesi. Analistler, otomotivdeki zayf grnm nedeniyle platin iin ‘ntr ve lml boa’ duruunu koruyor. Platine ynelik sanayi talebi nemli lde zayflamaya devam ederken, yatrm talebindeki art fiyat dnde bir parat grevi grebilir.
Paladyum podyumda altnn gerisine dt!
Otomotiv sektrndeki zayf talep paladyum fiyatlarnda da bask yaratabilir. Ancak benzinli ara talebi paladyumu platine gre daha avantajl klyor. 2021'in ilk yarsnda paladyum fiyatlarnn 2.250 dolar yeniden grmesi bekleniyor. Ortalama fiyat beklentisi ise ons bana 2.045 dolar. Paladyum yla arz a ile balamt. retim tarafnda da sknt yaand. Bu 2 faktr, bir lde sanayi talebinin azalmasn telafi edebilir. Fakat ylbanda 2020’nin ampiyonunun paladyum olacan dnenler “imdi podyumda altn ve gm ne kt’ diyor.
Gm, altndaki ykselie ortak olacak!
Gm tarafndan da ykseli beklentisi var. Goldman, gm tahminlerini aylk zaman dilimi iin 19 dolara, alt ayda 21 dolara ve bir ylda 22 dolara revize etti. MKS analistleri deerli metalin altn rallisine ortak olacan sylyor. nc eyrekte ortalama fiyat beklentisi 19 dolar olan MKS, ortalama fiyatlarn 2020'nin son eyreinde ons bana 20 dolara ykseleceini ngryor. Kurulua gre, 2021'in ilk yarsnda gm fiyatlar 23 dolar test edebilir. Ortalama fiyat beklentisi ise 20.05 dolar/ons. Deerli metal piyasalarnda speklatif oyunun ad ‘gm/altn rasyosu’ olacak diyen analistlere gre bu yl 126’ya kadar kan rasyo gelecek yl ‘normal trend’ olarak kabul edilen 80 seviyesine kadar inecek.
Borsalarda dzeltme altna yarayacak
2021 banda yaynlanan irket bilanolar muhtemelen hisse senedi fiyatlarndaki seviyeleri yanstmayacaklar. Hisse senedi fiyatlarnda ylsonuna ve 2021'in bana doru byk bir dzeltme bekliyoruz ”. Firma nc eyrekte ortalama altn fiyatlar ons bana 1.770 dolar civarnda gryor ve ortalama fiyat 2020'nin son eyreinde ons bana 1.830 dolara ykseliyor. Son olarak kurulu 2021'in ilk yarsnda ortalama 1.850 dolar civarnda altn fiyatlar gryor. MKS piyasann 2020'nin geri kalannda gl bir hisse senedi piyasasnn rzgrlaryla karlaabileceini belirtiyor ancak bunun sadece geici bir gerileme olabileceini de ekliyor.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Trabzonspor 1 Ankaragc 1 MS
Bir vekil yapm espiri yi budu kfte derlermi.
Akp den nce bende yemitim budu kfteyi,sonra akp geldi kfte ye kadn eki yapt.
Bende o zamandan bu zamana yemez oldum budu kfte yi.
Gnah a girmeyim diye,eytan arpmas n diye yemedim kadn budu kfte yi[emoji51][emoji37][emoji34]
Neme lazm arplr zda.
GM 5 Plus d cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
NE MUTLU TRKM DYENEYERL MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
AA: YKS'de soru kitapnn fotorafn ekerek sosyal medyadan paylaan ve kopya giriiminde bulunduu tespit edilen bir kii Batman'da gzaltna alnd
Batman Valilii: Kopya teebbsnn bireysel bir teebbs olduu, fiilin snavn shhatini etkileyecek bir vasfnn bulunmad deerlendirilmektedir.
Yer mleri