Originally Posted by
EMLAK
abi insan ömrü zaten azaldý.
sert konuþmakla deðil olaný söylüyorum mantýken.
bu olayý coronayý yani . elmayý armutla kýyas ediyorsunuz.
herkes dolu görmüþtür demi hayatýnda en büyük dolu yaðmasýna þahit oldum diyen heralde fýndýk kadar demesi lazým.
þuan elma büyüklüðünde dolu yaðýyor.
ama bazýlarý yav ikiside dolu diyor.
ben zaten bu grip vs deðil baþka birþey demiyorumki. iþ çýðýrýndan çýkmýþ ama hala yok almanya yok çin
varmý çinin yarýn dýþarý çýktýðýnda ayný rakamlara ulaþmayacaðýnýn garantisi ?
normal gripse neden çýkmayalým dýþarý ?
tek bunun cevabý ver.
Kardeþ...komplo teorilerine hiç inanmam...ama bu son olayda çok enteresan þeyler oluyor.
Ýtalya Çin ile arasý en iyi Avrupa ülkesiydi...birçok ticari baðlantý yaptýlar...kuþak yol projesinin en önemli aktörüydü...Avrupa dan, ABD den çok uyarý aldý...þu an sokakta Çinli görseler linç ederler...yani bu iþler yatýþýrsa Çin tüm dünyada dýþlanacak, bundan kaçýþ yok...sarý kafa boþuna Çin virüsü demiyor ýsrarla..önce ticaret anlaþmasýyla hýrpaladýlar, sonra da bu virüsle iyice tecrit ddecekler bence...yani üret, sat..ama fazla dýþarý açýlma, bazý þeyleri de dýþarýdan al..özellikle yükte hafif, parada aðýr þeyleri diyorlar Çin’e.
Pek çok firma, Çin riskimi azaltmak adýna orta uzun vadede Çin yatýrýmlarýný azaltacak...bundan kaçýþ yok.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri