Sistem yani oyun planının amacını bir daha tekrarlayıp basit bir sistem oluşturup paylaşacağım.

Amaç; sisteme tanımladığımız tabiki bir gözleme ve mantığa dayanan, geçmiş sayfalarda biraz bahsettiğim testleri yapılmış ve güven veren bir sistemin, genellikle tüm vadelerde al/tut stratejisinden (ben bazı durumlar hariç böyle bir stratejiye inanmıyorum) daha yüksek performans sağlamasıdır.

En önemli husus ise disiplin ve duygulardan arındırılmış işlem yapmasıdır. yani tetiği çekmesidir.

Şimdi anlatacağım sistemi, benim gözlemlerime ve tecrübelerime göre oluşturduğum ancak kullanmadığım sizlere sadece tanıtmak ve faydalarını göstermek için tasarladım.Bunu sadece tekrar belirtiyorum alın kullanın diye yazmıyorum sadece mantığını ve bir sistem geliştirmenin adımlarını ve mantığını anlatmaya çalışıyorum.

Sistemin mantığı; 5 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde 2 kapanış yapacak ve aynı zamanda 5 günlük üssel ho, 20 günlük ho dan büyük olacak. sistemin al kuralını sizin için matrikste kullanmak üzere yazıyorum.

MATRİKS/KAHİN/SYSTESTER İÇERİNE YENİ BİR SİSTEM DEYİP;

AL koşulu; REF(CROSS(C,MOV(C,5,E)),-1) AND C>MOV(C,5,E) AND mov(c,5,E)>mov(c,20,E)
bu koşulu explorer da taratma amaçlıda kullanabilirsiniz.

Şimdi birde SAT koşulu tanımlayalım çok basitçe;

SAT KOŞULU; RSI(c,14)<50

BUNU FARKLI SEMBOLLER(HİSSE SENEDİ, DOLAR, PETROL VB) VE DEĞİŞİK PERİYODLAR İÇİN (60 DK/GÜNLÜK/HAFTALIK VB) DENEYEBİLİRSİNİZ. BENİM OLUŞTURDUĞUM VE TEST ETTİĞİM PERİYOD GÜNLÜK/TL VE BELİRLİ SENETLER.

BUNLARIN DETAYLARINI VE SONUÇLARINI PAYLAŞACAĞIM ANCAK GRAFİK YÜKLEMEDE SORUN YAŞIYORUM. YARDIM EDERSENİZ MEMNUN OLURUM

KATILIMCI ARKADAŞLAR SİSTEMİN İLK ADIMI İÇİN SORULARINIZI BEKLİYORUM. BİRAZ ÇALIŞMAK LAZIM....