2019 umre ye gidenler
pakistan 1.7 milyon
Endonezya 1 milyon
Misir 500 bin
Turkiye :400 bin
diger ulkelerde ortalama 200bin civarinda , Cavit19 umrede bir tek turk vatandaslarinimi hedef almis ?
2019 umre ye gidenler
pakistan 1.7 milyon
Endonezya 1 milyon
Misir 500 bin
Turkiye :400 bin
diger ulkelerde ortalama 200bin civarinda , Cavit19 umrede bir tek turk vatandaslarinimi hedef almis ?
...
Helal...
Yani diyorsun longlar...
Sercangiller gibi...
Bir önceki mesajýnda borsa düþüyor mu çýkýyor mu önemli deðil önemli olan doðru yönde olmak diyorsun çok doðru..
Vadeli piyasalarda o an bulunduðun pozisyonla endeks uyuþuyor sa sorun yok ama tersi durumda bir günde sermayeyi sýfarlarsan ertesi günlerin önemi yok...
Þimdi long olanlar için pazartesi % 3/4 gibi bir eksi açýlýþ büyük hasar verir yedek akçe yoksa salý da yatay olur yada eksi artarsa saat 14:50 de hesap kesilir..
Hesap kesildikten sonra endeks % 3/4 gibi artýya geçse bile bir faydasý olmaz birde terse döndüyse tam facia...
Ayný örnek þort içinde geçerli...
Cuma günü malýnýzý kaptýrmayýn keriz silkelemesi diye diye 3500 puan soktular longlara sanki burasý hisse formuymuþ gibi þimdi pazartesi eksi devam ederse salýnýn bir önemi kalýr mý longlar için...
Hissede olsan tamam derim..
Cok hizli bir sekilde yayilmaya devam ediyor lanet sey.
Kimse 10-15 gune duzelir diye bosa umut beslemesin. Ýtalya ve Ýspanya icin 60-90 arasi atlatir demistim. Bir haftasi gitti degisiklik yok. Hala gunde 6 bin yeni vaka tespit ediliyor.
Gunluk olen ve iyilesenden cok daha fazla yeni vaka girisi var. Once bu zincir kalici olarak kirilacak. Aktif vaka sayisi azalmaya basliyacak. Bu bir surec. Ýlk olarak bunu gormek lazim.
Bitmiyorki. Ýtalya arkasindan Ýspanya. Abd cikti. Almanya, Fransa ve Ýngiltere daha erken evrelerde.
Daha alttan Belcika, Hollanda, Ýsvicre, Ýsvec, Brezilya, Malezya, Filipinler kosar adim geliyor.
Eger okullarýn kapanmasý ile birlikte 14-21 gun tam karantina uygulasalar boyle olmazdý. Çin tam karantina ile bu iþi baþardý. Ama hala tetikteler maskeli ve eldivenli geziyorlar. Bugun markete acilen gittim isim olmasa gitmem gencler pervasýzca geziyo kanka dondurma yiyek mi diyor biri diðerine. Valla bizim millet zopa olmadan akýllanmaz. Bugün avrupada 16 yasýnda bir cocuk gitti. Yaþý yok bu iþin..
wuhan 11milyon nufuslu .. toplam cin nufusu 1.4 milyar.. virusun 0 noktasi wuhan ..
Yani wuhan da cikan virusun 60milyon nufuslu italyada suana kadar 100 bin vakaya sebeb oldu . ama 1.4 milyar nufuslu cinde 80bin ile bu isi bitirdiler oylemi ? yani wuhanda bu virusu kapan kisiler cinde baska bir sehire gitmedi bunlar direk olarak avrupaya ve amerikayami gittilersiz buna inaniyormusunuz gercekten ?
...
Bazý insanlar risk bazlý düþünür bazý insanlar getiri bazlý düþünür.
Hükümetler icraat yeri ve genelde getiri bazlý düþünen (yani risk alan) insanlarýn çok olduðu yerler, her konuda riskleri söyleyen insanlarýn da ömrü özel korumada deðilse fazla olmaz.
Bu tip bir hükümetten risk bazlý bir konuda cesaretle tedbir almasýný beklemek zordu, saðlýk bakaný ve bilim kurulu kontrolü aldý yoksa sürü bazlý sistem bizde de uygulanýrdý.
Her gün yeni bir þeyin uygulamaya geçmesi de normal. Bunu da kýsýtlayalým, bunu da kýsýtlayalým deyip ilerliyorlar gibi.
Çin de toptan her þeyi yasaklayýp, sonra gýdým gýdým rahatlamanýn verilmesi de normal geliyor.
Ben normalde sadece getiriye odaklanmýþ biriydim, yani çocukluktan itibaren bir define bulmak kafamdaydý fakat hayat beni mayýn tarlasý uzmaný yaptý. Bu nedenle nerede define olmaz konusunda uzman oldum, o arada define bulma meraký da nerede ise kayboldu.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri