Buyurun efendim. Ben kamuda öðretmenim. Maasdan baslarsak 18 senelik öðretmenim maaþým 4800 net. Yeni baslayan ogretmenler 4300 civari aliyor sanirim. Haftalýk 15 saat zorunlu maaþ karþýlýðý dersimiz olur Haftada toplam 30 saat derse girebiliriz. Fazlasi olmaz. Fakat okul sonrasi etkinlik kurs vs olabilir. Ek ders saati 17 tl. Haftada Full 30 derse giren öðretmen yaklaþýk 1100 tl ek ders alýr. Baska sorulariniz varsa alayim.
2300 tl veren hiç görmedim... o okul o öðretmenden randýman alamaz, haliyle öðrenci de alamaz. Öðrenci de alamazsa veli hesap sorar. En kötü alýr baþka yere yazdýrýr çocuðu.
Þuan bazý okullarda sorun olabilir. Durum deðiþik.
Özel okullarda öðretmenler kadroludur, ancak her sene sözleþme yapýlýr. Dönem ortasýnda ben gidiyorum dememek için.
Yani aðustos da sözleþmeler yenilenir. Aðustosa kadar her türlü maaþýný alýr, sonrasýnda belki ücretsiz izinde diretebilir okul.
Size b,r þey anlatayým Okulun Hayýrseveri geldi benim çocuk ta o gün yanýmda adamýn arabasý jeep son model þofürü falan giyim on numara adamý misafir ettik gitti benim çocuk dediki baba bu adam zengin olmak için çok mu çalýþmýþ gülümsedim çalýþarak zengin olunsaydý biz çoook zengindik emek zeka para paradoks bence
Yer Ýmleri