Ayasofya abi þoför atlamadan vites kolunu verelim mi eline, Belkim o zaman atlayamaz![]()
Ayasofya abi þoför atlamadan vites kolunu verelim mi eline, Belkim o zaman atlayamaz![]()
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Koronavirüs ile mücadeke eden Amerika Birleþik devletlerinden Türkiye'ye takas önerisi geldi.
Türkiye Ýhracatcýlar Meclisi,Amerika'nýn önerisi nedeniyle ihracatcý birliklere yazý göndererek Türkiye'de fazla bulunan saðlýk malzemelerinin dayanýþma adýna gerek görülürse takas yöntemiyle ihracat'a konu edilmesini istedi.
Yazýda þu görüþlere yer verildi: "Ticaret Bakanlýðý Ýhracat Genel Müdürlüðü'nden alýnan bir yazýya atýfla, TÝM'den alýnan bir yazýda, ABD Ankara Büyükelçiliði'nin yeni tip koronavirüs salgýnýna iliþkin 25 Mart 2020 tarihli ve 2000392 sayýlý Diplomatik Nota gönderildi. Notada Kovid-19 salgýnýna karþý mücadelede küresel çapta seferberliðin saðlanmasýný teminen bütün ülkelerin dayanýþma ve iþbirliðini güçlendirmesinin ve nota eki listedeki saðlýk malzemelerinin üretiminde artýþ kaydedilmesinin teþvik edilmesi gerektiðinin ifade edildiði bildirilmektedir. Salgýnla mücadele kapsamýnda, mümkün olduðu takdirde, ülkemizde kapasite fazlasý bulunabilecek söz konusu malzemelerin ABD tarafýndan satýn alýnabileceði, buna mukabil, ABD'de halihazýrda fazla miktarda bulunan diðer saðlýk malzemelerinin de takas yöntemiyle ülkemize tedarik edilebileceði ifade edilmektedir."
TÝM, Ticaret Bakanlýðý'na iletilmek üzere bölgelerde saðlýk malzemesi üreten tedarikçi firmalarýn iletiþim bilgilerini ivedilikle gönderilmesini istedi.
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Bu Cavid-19 virusu kisa ve orta vadede en cok ABD, Avrupa ve bizim gibi ulkeleri vuracak.
ama uzun vadede ise en cok Cini vuracak.
Virus salginindan sonra dunyada yerli uretim fikri hizla yayilacak. Bir cok ulke yerli uretim icin milli sirketlerine buyuk maddi destekler sagliyacak.
Japonya simdiden Cinden Japonyaya tasinacak sirketlerine 2 milyarlik bir destek acikladi.
Tabi bizde bu trende girecegiz. Gunumuzun populer trendi Yerli ve Milli...
Yer Ýmleri