Ben cok utulmuyorum aslinda. Bendeki olay sizden farkli. Buradakilerin cogu tek yonlu oynuyor ya long ya short. Ben ise eger kazanmissam onun hepsini riske ediyorum.
Mesela benim bugun kaybim yok ama kazancimda yok.
Gecen hafta bir onceki kazandigimin hepsini kaybettim.
Hani sen diyorsun ya full girme diye. Ben kazandikca pozlari da artiriyorum. Kar al yapmiyorum.
Bir þekilde insanlar zengin olmak istiyor zaten hayat kýsa uzun vade düþününce yaþlanmýþ oluyor insanlar, akþam haberlerde vardý kumar oynatýlan bir kaç kahvehane ve kuaför basýlmýþ, yani insanlarýn bu eðilimi özünden kaynaklanýyor.
Apara'da kredili iþlem yapmayýn, kayýplarý kurtarmak isterken daha agresif olmak gerekiyor hepden kontrolden çýkýlýyor dendi.
Bu tip zamanlar da her zaman gelmiyor.
Cumhurbaþkaný tam da açýklama yapacak zamaný buldu her evden temiz çamaþýr istendi zamanýnda ona göre durumu deðerlendirin diye anladým. Teðet geçecek dese daha cesaretli olunurdu.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Bir ornek vereyim. Sabah 109.450 den short. Garan 7,82 den short. Sasa short Aldik kari. Iste bunu riske ediyoruz.
Pgsus long tuprs short endeks long. Burada tuprs zarar yazdi ama pgsus ile endeks dengelendi. Hala baslangicta ki kar duruyor. Yeni risk alabilirim
Bu kez 109.200 den 500 e kadar shortluyorum. 750 puanda sifirlarim ki oyle de oluyor ve endeks 110 binde kapatiyor. Sifir ya da bir miktar eksi fark etmez. Yani eksiye gectim diye kapatmam
Abey yanlýþ anlama ama bu vadeli iþini sen tam kavrayamamýþsýn 😊
Ýlerde ders çýkara çýkara çok iyi anlarsýn
Burada tek yönlü oynayan yok sürekli short long olunmaz sürekli ayný pozda olunmaz her zaman pozda taþýnmaz 😊😊
Þimdi sana uzun uzun anlatýrdým ama öyle beleþe olmaz bu iþler 😊😊 nede olsa deneyim kazandýk hahahaha
Ama bazý þeyleri çok basit düþünüyorsun vadelide bunu bil ilerde The big short demiþti dersin 😊
Yazýlarým ve Paylaþýmlarý YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Benim zengin olmak gibi bir derdim yok. Acikcasi ben ne istedigimi de tam olarak bilmiyorum ama zengin olmayi hic arzulamadim. Param olsun iyi arabalara bineyim gezeyjm tozayim vs dusunmedim.
Zaten cok gezdim. Gittigim yerlerde iyi otellerde kaldim iyi yemekler yedim. Cok para kazandim cokta harcadim. Elim cok aciktir benim.
Yer Ýmleri