Yabancý takasý yanlýþ yorumlanýyor. EMA'lar da süreç þöyle iþler; sahiplik önce patronlarda ve kamuda (ÖÝB) olur, bunun bizdeki karþýlýðý 1987/1996 yýllarýna denk gelir. Daha sonra yabancý alýr, bunun karþýlýðý olan yýllar ise 1996/2007'dir. Ve en sonunda da emeklilik fonlarýna geçer. Son sürecin bizdeki baþlama tarihi 2009 sonrasý olup halen devam etmektedir. Sahipliðin kimde olduðu ile fiyat hareketinin yönünün alakasý yoktur. Sahiplik, sektör/öncelik ve vade seçimine etki eder. Devir yapýlýrken paldýr küldür olmaz, zýmni mutabakat ile piyasanýn hem fiyat, hem de konjonktür olarak müsait olduðu zaman periyotlarýnda yapýlýr. Alanýn da satanýn da acelesi olmaz, bazýsý en iyi fiyattan, bazýsý en kötü fiyattan el deðiþtirir.
Esen kalýn.
Yok o kadar deðil, ben normal birisiyim, ama yalnýz olunca daha fazla düþünme imkaný oluyor. Asýl ben insanlarý normal bir hayatý gayet güzel götürdükleri için beðeniyorum yani herkesin hayatý bana bir þekilde zor geliyor. Öte yandan sosyal medya evde týrlatanlarý gösteriyor, ilk baþlarda dayanýlacak bir durum deðil.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Þu türküyü buldum, çok güzel yorumlamýþ. Söylemesi zor olduðundan fazla yorumlayan yok gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=bXo4eaD_l1s
Nursaç Doðanýþýk-Toy Günü [© Þah Plak]
Tarçý kökle tarýný
Ýnce telleri dindir
Defçi elin iþlesin
Galbimizi sevindir
Toy günüdür el çalýn
Oðlan igit gýz gaþeng
Hamý desin ürehler
Ay gýz toyun mübarek
Oðlan toyun mübarek
Ömrümüzün yollarý
Daim uðurlu olsun
Eþgimizin çýraðý
Güneþ teh nurlu olsun
Toy günüdür el çalýn
Oðlan igit gýz gaþeng
Hamý desin ürehler
Ay gýz toyun mübarek
Oðlan toyun mübarek
Beyle gelin oynasa
Düðünleri hoþ olar
Adam bele mecliste
Ýçmeden serhoþ olar
Toy günüdür el çalýn
Oðlan igit gýz gaþeng
Hamý desin ürehler
Ay gýz toyun mübarek
Oðlan toyun mübarek
Aþýk Þakir
Azerbaycan
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Covid haberleri ile gözleri kamaþtýrýlan piyasa; "U" þeklinde mi, "L" þeklinde mi, "V" þeklinde mi döneriz acabayý tartýþýrken,
piyasalarý kalýn bir "I" þeklinde yukarýya alýp en sonunda da müjdeyi verirler mi diye düþünmeden edemiyorum.
Vizontele'de Cem Yýlmaz'ýn çok sevdiðim bir repliði vardý: "Sen de bunu yedin" þeklinde. Ýþte o misal, olmaz olmaz da hani bir de bakmýþsýn ki oluvermiþ.
Esen kalýn.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer Ýmleri