Dun Mahfi Hocanin yazisini paylastim Imf ile ilgili. Ulkeler elinde bulundurduklari sdr yani imf nin sanal parasinin yuzde 150 sine kadar imf den yuzde 1.5 faizli geri odemesi 3.8ile 5 yil arasinda olan kredi alabilir
Bu miktar Turkiye icin yaklasik 9.5 milyar dolar
borsanin dusecegini sanman. dipten donus var.
Kalýn’ýn açýklamasýndan baþlýklar þu þekilde:
IMF diye bir gündemimiz yok, geçen G20 zirvesinde IMF Baþkaný’nýn paylaþtýðý bazý veriler oldu, küresel ekonominin toparlanmasýna katký anlamýnda uluslararasý kurum ve kuruluþlar üzerlerine düþeni yapma konusunda görevlerini yerine getireceklerdir fakat Türkiye’nin IMF ile yeni bir ‘standby’ anlaþmasýna ihtiyacýmýz yok."
Standby diye belirtmiþ
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
11 nisan Burcu Koksal meclis konusmasini dinleyin. Kadin ne konusmus be
Dipten dönüþ ü konuþmak için henüz erken , farzedelim dip dediniz 80 binler ...........oradan 97 bine soluksuz gelen borsa , arada oluþan gap leri bir þekilde doldurmak zorundadýr.Farzedelim dipli seviye 80 bin buradan yukarý yönlü 17 bin puan yükseliþ olmuþ .......... tahminimce bu 17 bin puanlýk yükseliþi ölçer biçerler, ne kadarý gaza gelmiþ ???????? Ne kadarý gerçek ?????????????? Elbette bunu yaparken Korona ile ilgili alýnan tedbirler süreç ve iþleyiþi , vaka sayýsýndaki artýþlar , düþüþler bunlarla birlikte deðerlendirilir.Benim naçizane tahminim olasý kar realizasyonu veya düþüþlerde 90 bin seviyeleri destek köstek ............. olasý yükseliþlerde ise 98 bin direnci takip edilmelidir.Pazartesi borsamýz yön bulmaya çalýþacaktýr diyorum.....
![]()
FAÝZLE ALIÞVERÝÞ YAPANIN , FAÝZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer Ýmleri